Eseménynaptár

Sajtóigazolvány
és tagjelentkezés

Shop

Shop

Így írtok ti

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

Tudós csajok pályázat 2018

Időpont: 2018. november 9. - 2019. április 30.

Tudós csajok pályázat 2018JELENTKEZÉSI HATÁRIDŐ MEGHOSSZABBÍTVA: NOVEMBER 13.!!! A 20 hetes exkluzív tehetséggondozó programon 20-25 diák vehet részt, ahol alkalmanként 1,5-2 órában megismerkedhet a szakmájukban kiváló, elismert szakemberek tevékenységeivel.

A 20 hetes program 2018. novemberétől 2019. áprilisáig tart, figyelembe véve az iskolai szüneteket. A jelentkezési határidő november 9. Az első foglalkozás tervezett időpontja: november 21. (szerda)

A tehetséggondozó programra olyan 14-20 éves kor közötti diáklányok (és fiúk) jelentkezését várjuk, akik nyitottak a természettudományok iránt, de érdeklődésük túlmutat a kíváncsiságon. A tudós diákmédiások 20 héten keresztül heti egy alkalommal vehetnek részt a budapesti foglalkozásokon és ismerhetik meg a természettudomány különböző ágait. Ezzel egy egyedülálló programot kínálunk a fiatal diákoknak, amellyel máshol nem találkozhatnak.

A projektre jelentkező kis tudósoktól motivációs levelet és a témához kapcsolódó bemutatkozó anyagot kérünk, ami alapján kiválasztjuk azt a 20-25 szerencsést, akik díjmentesen részt vehetnek álmaik tudós képzésén.
A jelentkezéseket a due@due.hu-ra várjuk „Tudós Csajok” jeligével november 13-ig.

Kapcsolódó hírek

Tudós Csajok MEGHOSSZABBÍTVA!!!

A Diák- és Ifjúsági Újságírók Országos Egyesülete bemutatja immár második alkalommal a „Tudós csajok” projektjét. Az idei tanévben kifejezetten a természettudományok iránt érdeklődő diáklányoknak (és fiúknak) hirdetünk exkluzív tehetséggondozó programot. Jelentkezési határidő: november 13.éjfél

Tudós csajok: Ez történt eddig, és ez fog ez után

Még alig zártuk le a 2018-as évet, de máris beleléptünk 2019-be. Ennek ellenére a Diák- és Ifjúsági Újságírók Országos Egyesületének programjai zajlanak tovább. Az egyedülálló, exkluzív tehetséggondozó képzés sem pihen már sokáig, hiszen a Tudós Csajok január második hetén újra találkoznak.

Tudós Csajok beszámoló: A kutatók háborúja, avagy az antibiotikum-rezisztencia kutatása

Tudós Csajok legutóbb Czikkely Mártonnal ismerkedhettek meg, aki a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karán tanul és emellett a MTA Szegedi Biológiai Kutatóközpontjában dolgozik. Előadásában az antibiotikum-rezisztenciával kapcsolatos kutatásokról beszélt. Menich Kriszti beszámolója.

Tudós Csajok beszámoló: „Birtokba vettük a Természettudományi Múzeumot!”

Ha a természet modern, bemutatásáról és az élővilág megismerésének központjáról beszélek, valószínűleg mindenkinek a budapesti Természettudományi Múzeum jut eszébe. Szerda délután izgatottan vették célba a kiállítások végeláthatatlan sorát a Tudós Csajok. Ezúttal Nagyházi Anna vezet minket körbe!

Vágókép a DUE-ból

A vészmegoldások sem rettenti vissza a Tudós Csajokat. Rendhagyó tudós csajok beszámoló következik, rendhagyó előadóval!

Kutyák tulajdonságait vizsgálták a Tudós csajok

A Tudós csajok program keretei között már nem egy tudományágat bejártunk viszont van olyan – nem is egy – ami eddig érintetlen volt. Felmérve a tudós lányok igényeit egyszerűen elkerülhetetlen volt az etológiáról szót ejteni.

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság