Eseménynaptár

Sajtóigazolvány
és tagjelentkezés

Shop

Shop

Így írtok ti

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

Nagy Magyar Filmteszt Diákoknak 2.

Időpont: 2018. november 15. - 2019. március 31.

Nagy Magyar Filmteszt Diákoknak 2.Sokaknak már nem ismeretlen a Nagy Magyar Filmteszt Diákoknak elnevezésű vetélkedő, melyet a tavaly először rendeztünk meg, és több mint 17 000-en vettek részt rajta. Az idei országos játék online fordulója 2018. december 15.-én startol.

Képben vagy a magyar filmvilággal? A klasszikusokat kívülről fújod és az új filmeket pedig épp hogy kijöttek a moziból, de már csekkoltad is? Akkor ezt a tesztet neked találták ki! A Nagy Magyar Filmteszt Diákoknak 2. játék, melyet a Magyar Nemzeti Filmalappal karöltve szervezünk, idén is 3 részből áll. Az elődöntő online fog zajlani, amit a www.filmteszt.hu oldalon tudsz kitölteni. Majd ez után a középdöntő és a döntő következik  2019. április 29-én Budapesten az Akvárium klubban. Ha itt is a legjobbnak bizonyulsz, akkor megnyerd a fődíjat, egy iPhone XS-t, amit a döntő végén fogunk átadni a legjobbnak.

Sok sikert a Nagy Magyar Filmteszt Diákoknak 2. kitöltéséhez, a folyamatosan frissülő információkért és a teszt kitöltéséért keresd fel a www.filmteszt.hu oldalt! 

Kapcsolódó hírek

Filmteszt újratöltve!

Sokaknak már nem ismeretlen a Nagy Magyar Filmteszt Diákoknak elnevezésű vetélkedő, melyet a tavaly először rendeztünk meg, és több mint 17 000-en vettek részt rajta. Az idei országos játék online fordulója 2018. december 15.-én startol.

Filmteszt Helpdesk: Ernelláék Farkaséknál

Minden héten adunk egy kis segítséget a Nagy Magyar Filmteszt Diákoknak 2. kitöltéséhez! Van, amikor nagyon kellemetlen, ha vendégek csöppen az ember életébe. De először az örömé a főszerep, ami elég hamar múlni kezd. Ez nincs másként Farkaséknál sem, ahová Ernelláék érkeznek meg Skóciából.

Filmteszt Helpdesk: Remélem legközelebb sikerül meghalnod :)!

Minden héten adunk egy kis segítséget a Nagy Magyar Filmteszt Diákoknak 2. kitöltéséhez! Az is rosszul tud esni, ha más hülyeségnek tartja azt, ami téged érdekel. És az meg egyenesen iszonyú, ha cyber bullying áldozata vagy, csak úgy, mint Eszter.

Filmteszt Helpdesk: Lajkó- Cigány az űrben

Minden héten adunk egy kis segítséget a Nagy Magyar Filmteszt Diákoknak 2. kitöltéséhez! Ha valakinek van egy szilárd elhatározása, miért ne valósítaná meg? Lajkó is ezt a dilemmát élte meg, aztán cselekedett. A maga módján.

Filmteszt Helpdesk: Egy nap

A heti segítség a Nagy Magyar Filmteszt Diákoknak 2 kvízhez! Szilágyi Zsófia alkotása az Egy nap egy mindennapi anya életét mutatja be a vidám pillanatoktól a legszomorúbbakig.

Filmteszt Helpdesk: Taxidermia

Mit jelent a taxidermia szó? egyáltalán milyen a hangulata a címben említett filmnek? Nézd meg, majd töltsd ki a Nagy Magyar Filmteszt 2.-t, hidd el a film megnézése plusz pontot jelenthet!

Filmteszt Helpdesk: Coming out

Jön a heti segítség :)! A film címe magyarul annyit jelent: előbújás, önfelvállalás, és általában arra a helyzetre használjuk, amikor valaki felvállalja, hogy a saját neméhez vonzódik.

Filmteszt Helpdesk: Üvegtigris

Robog a segítség a Filmteszt kitöltéséhez! Ki ne tudná, hogy melyik filmről van szó, ha azt olvassa:„Az egybubis az egy kicsit drágább, mert hát abból ki kellett vennem a többi bubit.” Üvegtigris dióhéjban.

Filmteszt Helpdesk: Guerilla

Egy kis segítség, ez a film ugyan csak március 7-én kerül a mozikba de akár már a döntőn szerepelhet is kérdésként :)

Film minden mennyiségben

A filmesztéta szót először olvasva megakadt a szemem, majd kérdések merültek fel bennem. Ezekre kapunk választ a következőkben, Vincze Terézzel Simonyai Lujza beszélgetett.

Filmteszt Helpdesk: Hogyan készülnek a magyar filmek?

Gondolkodtál már azon, hogy egy magyar film kinek a támogatásából jön létre, ki gyártja, és hogyan kerül az ötletgazdától egyenesen a tévédre? Ezzel a cikkel most sokkal többet megtudhatsz ezekről a folyamatokról. Bemutatjuk a Magyar Nemzeti Filmalapot.

Filmteszt Helpdesk: Brazilok

A film elején az Egerhez közeli Noszvaj barlanglakásait látjuk. Itt, elég nagy nyomorban, még ma is élnek romák, földpadlós kunyhókban. Bár a barlanglakások többsége ma már látványosság.

Filmteszt Helpdesk: Apró mesék

Új történelmi film a magyar filmvilágban. Március 14-én mutatták be az Apró mesék-et! Egy lendületes, komikus, de cseppet sem lassú magyar filmmel találkozhatunk a mozikban.

Korábbi pályázataink

Generali Nagy Diák KRESZ-teszt

2017-ben hazánkban több mint félmillió eljárás indult közlekedési szabálysértések miatt, a közlekedők pedig közel 5 milliárd forint pénzbírságot fizettek be.

Nagy Diák Bűnmegelőzési Teszt

Cyberbullying, happy slapping, dizájner drogok – ezek a legújabb veszélyek, de emellett ugyanúgy jelen vannak a lopások, verekedések, erőszakos cselekmények a fiatalok körében is. A diákok szereplői lehetnek akár elkövetőként, akár áldozatként ezeknek a bűneseteknek.

Nagy Magyar Filmteszt Diákoknak

Ki a magyar filmek leghíresebb gátőre? Hol is volt a vörösingesek bázisa? Kapásból tudod a válaszokat az ilyen kérdésekre? Akkor a Nagy Magyar Filmteszt Diákoknak bizony neked szól!

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság