Eseménynaptár

Sajtóigazolvány
és tagjelentkezés

Shop

Shop

Ne dőlj be!

Így írtok ti

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

Egynapos alkalmi csoportok: Nagy Kreatív Nap a Médiatáborban

A 34. Médiatábor lakóit mély vízbe dobták vezetőik. A fiatal diákmédiásoknak segítség nélkül kellett projekteket készíteniük.

Fotó: Mészáros Virág

 

Ötödik napja dübörög a DUE nyári tábora Balatonfenyvesen. Kicsik és nagyok megállás nélkül alkotnak, szinte óráról órára frissítik online felületeiket. A szerda viszont máshogy telt a táborlakók életében. A Nagy Kreatív Napon estig új csoportok alakultak, melyeket a táborvezetőség állított össze. Az egész napos program lehetőséget biztosított arra is, hogy a táborozók azokat is megismerjék, akikkel nem állnak mindennapi kapcsolatban. Valamennyi kreatív napon egy-egy témát kell a csapatoknak feldolgozniuk. Ezúttal Douglas Adams író, az élet értelmére adott válaszát, a 42-t. Fontos, hogy a 6 csapat nem vehette igénybe a vezetőség segítségét, így mindent önállóan, a rendelkezésükre álló eszközökkel, és legjobb tudásuk szerint kellett végrehajtaniuk.

Mindenek előtt a csoportok nevet választottak maguknak, majd lázas munkába fogtak. Elkészült anyagaikat meghosszabbított leadási határidővel 17:30-ig adhatták le elektronikusan a rádióstúdióban Bocz Marci szakmai vezetőnek. A projektmappák legfeljebb 3 cikket, 5 képet, 2-2ötperces hangos anyagos és/vagy kétperces videót tartalmazhattak. Valamennyi táborlakó kivette részét a feladatokból, mindenkinek megvolt a szerepe, hogy mivel járul hozzá közössége munkájához. Az utolsó pillanatig dolgoztak a táborlakók, hogy ne késsék le a beadási határidőt.

A vacsorát követően Bocz Marci Menza Quizt szervezett az ebédlőben, hogy a szakmai zsűri értékelhesse a projekteket. A 30 kérdésből álló tesztsor nem csak a szórakozást, hanem mindennapi ismeretink szélesítését is szolgálta. Az eredményhirdetést követően a Kreatív Nap szakmai zsűrije elmondta véleményét az összes sajtótermékről, majd műfajonként győztest hirdetett.  A legjobb csapatnak járó elismerést is kiosztotta Balázs Géza, Kiss Gábor, Korpa Melinda és Sóki Tamás. Az értékelők nem rejtették véka alá azt, amit gondoltak: megmondták azt is, ha tetszik valami, és azt is, ha nem. Egyértelműen hiányolták a munkákból a több cikket, az elkészültekből pedig a mélyebb kutatást. Az egyik csoport fikciós rádióműsorához, mely 2024-ben játszódik, Kiszel Tünde is hozzájárult.

Reggel az Arnold és a Mókusok csoport ébresztette a táborlakókat. Témájuk a sokszínű tábor volt. Első rádióműsorukban remekül helyt álltak a tábor legfiatalabb lakói.

Kövesd te is az állandó csoportok munkáját a linkre kattintva!

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság