Eseménynaptár

Sajtóigazolvány
és tagjelentkezés

Shop

Shop

Így írtok ti

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

Sztrájktörő Sajtófesztivál

Három elszánt dués beszabadult a Sajtófesztiválra. Szubjektív percről percre, szigorúan egyéni szemszögből. Kopjás Fanni, Nagy M. Zsolt és Náray Tamás leírták azt is, ami meg se történt.

 

 

 

 

9:46 – A BKV sztrájk ellenére már kisebb tömeg gyülekezik a Millenáris fogadó bejárata előtt. Ma amúgy sem kéne iskolába menni, de szerintünk nem ezért jöttek. Akkor otthon maradtak volna.

 

10:00 – Kapunyitás.  A tömeg  fesztiválra éhesen hömpölyög be a helyszínre.  Az ülőhelyeket békésen foglalják el a látogatók, incidens nem történik.

 

 

10:30 – Kecskés István lecsendesíti az izgatottságtól morajló tömeget, majd Dr. Láng Zsolt polgármester és Vanessa Witkowski (a European Youth Press főtitkára) közreműködésével  megnyitja az egész napos kultúrházat.

 

10:36 - Lola fellép a színpadon. Felléphet, mert ő egy popsztár. Koncertjén öngyújtólóbálás-közeli állapotba kerül a közönség. Két srác neki pattog és ugrál és bugrál.

 

10:50 – A Vodafone standjának megrohanása után Szujó Zoltánt Forma-1-es kommentátort is megtámadják a rajongók egy autogram reményében.

 

11:00 – Katus Attila személyi tréner, pécsi sas: naci nem marad szárazon. Bizonyíték, hogy a fitnessznek van jövője kishazákban.

 

11:14 – Kovács József Attila dobállatot kiengedik a ketrecből. Idomárai a Drill of the beats szájzenekar és Hugee, a DUE házi hiphopdívája. Kupás Gábor minitigris is csatlakozott a drummerekhez.

 

11:17 – És Kata énekel. Funky.

 

11:30 – A színpadon eredményhirdetések zajlanak, míg a győztesek örömittasan tántorognak fel a győzelmet jelentő deszkákra. A többiek keze vagy tapssal, vagy a promóciós Tibi csoki csomagolásának kibontásával van elfoglalva.

 

11:37 – Ismét Szujó Zoltánnal mulathatjuk az időt, hiszen a közönségtalálkozó  során arcpirító kérdéseinket is feltehetjük. Ha a válasza nem tetszik akár meg is verhetjük Need For Speed-ben, a mobilos multiplayer versenyben.

 

12:15 – Jelentjük:  Hajós András élőben is óriási, hiszen  „közel  220 cm magas.” „Imádtam ahogy a 14 éves lányok autogramot követeltek tőle.” – mondta el egy névtelenségét kérő fesztivállátogató.

 

1 3:20– Közönségtali  közönségtali hátán. Az érdeklődők egymás lábán tiporva kívánnak közel kerülni szeretett sztárjaikhoz. Feltűnik Kisó, Zola, meg Franciska és Gábor az MTV-től.

A sportcsatornán Szántó Dávid, Lantos Gábor, Kovács András Péter és  Pietsch Tibor etette a sportra és olimpiára éhes kíváncsiskodókat… no meg azokat, akik lemaradtak Katus Attiláról.

 

14:30 – Kitomboldázzuk magunkat. Nem nyertünk. Mások igen.

Nem sokkal később kihirdetik az Országos Diákmédia Pályázat eredményeit, „zseniális fotó” és „frankó honlap” kategóriában.

 

14:40 – Have a break, have a Break Battle. A break szünetet az It’s Rite! biztosítja. Fejenpörgés, lábtekerés.

 

14:59 – Apple videotudósító eredményhirdetés, McDonald’s játéksorsolás. Még több tombola, és Nemzeti Sport TOTÓ eredménykürtölés.

 

16:00 – Csillag János és DJ. Izil a MR-2 Petőfi rádiótól beszélgetett a közönséggel jókat. Őket a tévé hőskorából a hősök, Vitray Tamás és Gyulay Zsolt váltották, a népség pedig cafatokra kérdezte őket.

 

16:45 – Till Attila menetelt a közönségtalálkozós szobába, nyomában falka lánycsapat lihegett. Őt váltotta Gyurta Dani, a lányok pedig… hát igen. Többen szerelmesek.

 

17:30 – A Hotdog.hu tehetségkutatójának nyertese, a Nikson zenekar tolja a poppunkot. Többen nem értik, mi hajat rázunk. Már akinek van.

 

18:00 – Sorozatlövés. Szinkron-úszás a sorozatokban, Erik Cartman magyar hangja most nem káromkodik, Rachel magyar hangja viszont… hát ő Rachel. Végh Ödön, az HBO gyártási igazgatója a szinkronokról beszél utánuk. Még megvárjuk a Macskafogó 2-t, utána DUE-klub. Majd ha kialudtuk magunkat, jelentkezünk.

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság