Eseménynaptár

Sajtóigazolvány
és tagjelentkezés

Shop

Shop

Ne dőlj be!

Így írtok ti

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

Nem tűntem el – vetítés és kerekasztal beszélgetés az alkotókkal a Sajtófesztiválon

Történet egy emberről, aki mert álmodni és soha nem adta fel. Történet valakiről, aki nem mindig cselekedett úgy, ahogy azt a többiek várták. Egy név, egy cég, amit mindenki ismer, de keveset tud róla. A 22. Sajtófesztiválon te is megnézheted a Richter Gedeon életét bemutató dokumentumjátékfilmet.

Richter Gedeon életét feldolgozó film véget ér. A vetítésre meghívott vendégek még mindig csendben ülnek a helyükön. A látottakat fel kell dolgozni. A film végigkíséri Richter életét, a fontosabb háttér-információkat szakemberek értő tolmácsolásában halljuk, ami a kor történelmét, gyógyszeripar helyzetét vagy társadalmi berendezkedéseit illeti.

Richter Gedeonnak emléket állító film annak ellenére nagyon szórakoztató és tanulságos, hogy a vége nem happy end. Richter túl azon, hogy apa, gyógyszerész, tudós és üzletember volt, rendszeresen adakozott. A végsőkig kiállt a gyáráért, nem vont be külföldi befektetőket, és a világháború idején nem engedte, hogy az ő gyára is harci gázt állítson elő. Neve a halála után 70 évvel még mindig töretlenül szárnyal.

Noha a történet időben távoli eseményeket, más korokat mesél el, a mondanivalója a startupperek világában is aktuális, mondhatni kortalan. Merj álmodni, tanulj, képezd magad, és ne feledd, nem mindig az egyszerűbb út a jobb!

Éppen ezért, május 8-án a 22. Országos Ifjúsági Sajtófesztiválon több alkalommal is levetítjük a filmet a moziteremben. Olyan alkotásról van szó, amely mindenki számára tartogat mondanivalót, éppen ezért a Richter Gedeon Nyrt. elhozza a film alkotóit is: Spáh Dávid rendezőt, Rudolf Péter főszereplőt és Seress Zoltán narrátort.

Mielőbb szerezd be kedvezményes árú jegyed a 22. Országos Ifjúsági Sajtófesztiválra!

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság