Eseménynaptár

Sajtóigazolvány
és tagjelentkezés

Shop

Shop

Ne dőlj be!

Így írtok ti

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

14. DUE Médiatalálkozó a Várkert Bazárban

Oldott hangulatban telt a DUE 2015. évi Médiatalálkozója a Várkert Bazár „Csillagos Égbolt” termében október 30-án. A résztvevők személyes beszámolókon keresztül kerültek testközelbe a migráció és a menekültválság témaköréhez.

Egyesületünk hagyományos őszi Médiatalálkozójának résztvevői elsőkézből hallhatták a program előadóinak személyes tapasztalatait és beszámolóit a migráció és menekültválsággal kapcsolatban végzett munkájukról.

A délután folyamán előadást tartott Kruzslicz Dávid, az RTL Klub Híradójának szerkesztője, Barok Tamás, a Blikk videós újságírója, Sóki Tamás az MTI fotóriportere és Herczeg Zsolt, az InfoRádió riportere. Valamennyien felhívták a figyelmet a médiatermékek pontos szerkesztésének fontosságára és az etikus újságírói magatartásra. Szó esett a röszkei határzárról, a határátkelőhelynél történt zavargásokról. Meghívott előadóink videókkal, fotókkal és rádiós tudósításokkal illusztrálták személyes beszámolóikat.

A Médiatalálkozó szünetében és a rendezvény végén a közel 60 fő kötetlen formában folytatta a beszélgetést az előadókkal, akik valamennyi felmerülő kérdésre készséggel válaszoltak.

A program csak a Várkert Bazárban ért véget 19 órakor, az este hátralévő részében a jókedvé volt a főszerep a Morrison’s 2 nevű belvárosi szórakozóhelyen.

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság