Eseménynaptár

Sajtóigazolvány
és tagjelentkezés

Shop

Shop

Ne dőlj be!

Így írtok ti

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

Mennyi DUE-s szeretet fér el egy cipősdobozban?

A DUE idén is csatlakozott a Magyar Baptista Szeretetszolgálat Cipősdoboz Akciójához, amelynek résztvevői szépen becsomagolt cipősdobozokat töltenek meg hasznos, kedves ajándékokkal, amelyeket a segélyszervezet garantáltan eljuttat a rászoruló gyerekeknek.

Szerezz egy jó állapotban lévő, üres cipősdobozt, a ciposdoboz.hu oldalon olvasható szabályok és tanácsok szerint pakolj össze megfelelő mennyiségű ajándékot, és juttasd el a DUE-irodába december 11-én délig (1148 Budapest, Örs vezér tere 11. Telefon: 061 222-82-13, e-mail: due@due.hu), vagy vidd el valamilyen hivatalos gyűjtőpontra (ezek listáját is megtalálod a ciposdoboz.hu oldalon). A DUE-irodában leadott dobozok további sorsáról az akció kezdeményezője, Herczeg Zsolt gondoskodik.

Az elkészített dobozt elhozhatod a DUE karácsonyi rendezvényére is, amelyet december 12-én tartunk Budapesten, a Vígszínházban.

Ami belekerülhet a dobozba:

Kisautó, labda, baba, plüssállat, jojó, világító vagy hangot adó játék (elemmel!), toll, ceruza, számológép, zsírkréta, kifestő, jegyzettömb, füzet, tolltartó, fogkefe, fogkrém, szappan, fésű, cukorka, nyalóka, rágó, napszemüveg, póló, játék/bizsu ékszer, hajgumi, óra, kis képeskönyv.

Ami nem kerülhet bele a dobozba:

Agresszivitásra késztető képek és játékok (játékpisztoly, kés, pc-játék), konzerv, romlandó étel, gyümölcs, sampon, testápoló, gyógyszer, tükör, porcelánbaba; erotikus vagy pornográf tartalmú újság vagy tárgy; alkohol.

Tippek:

Minden háztartásban nagyon sok ajándéknak való tárgy lapul a fiókokban. Ezeket hozd el, de tartsd észben, hogy a jótékonykodás nem lomtalanítás, tehát csak használható holmikat pakolj be.

Ne felnőtt fejjel gondolkodj, hanem érezd át, hogy minek örülne egy gyerek. És tudd azt is, hogy hiába szegény egy gyerek, akkor sem élelmiszert, vagy ruhát szeretne kapni karácsonyra, hanem olyasmit, aminek az ő korában te is örültél, vagy most a te gyermekednek is megvennéd.

Néhány tárgyat, ami jó lenne a dobozba, de nincs otthon, vásárolj meg (ez az igazi áldozat!); erre a célra a különböző áruházláncok saját márkás termékeit ajánljuk. Törekedj arra, hogy minél több holmi kerüljön bele, ne csak egy vagy két darab.

A dobozt és a tetejét külön csomagold be, hogy a tető levehető legyen róla (a szeretetszolgálat munkatársai belepillantanak, hogy rendben van-e a tartalma), és ne csak azt írd rá, hogy hány éves fiúnak/lánynak szánod, hanem azt is, hogy DUE. Kötözd át a dobozt, de a csomó legyen kioldható.

Számítunk rád! Köszönjük!

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság