Eseménynaptár

Sajtóigazolvány
és tagjelentkezés

Shop

Shop

Így írtok ti

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

Ők Magyarország legintelligensebb diákjai

Péterfia Judit, a Budapesti Corvinus Egyetem kereskedelem-marketing szakos hallgatója és Bán Róbert, az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) informatikus hallgatója nyerte meg a Nagy Diák IQ-teszt döntőjét november 25-én a Várkert Bazárban.

Fotók: Tóth Zoltán

Véget ért a szeptember óta tartó harmadik Nagy Diák IQ-teszt. A háromfordulós vetélkedő első, online, adaptív tesztjét több mint 21 ezren töltötték ki az interneten. A teszten, amelyet a Mensa HungarIQa kifejezetten a 17-24 éves korosztály számára fejlesztett ki, a résztvevőknek a továbbjutáshoz legalább 125 pontot kellett elérniük. Ezt 3400 fiatalnak sikerült teljesítenie, így ők kaptak meghívást a budapesti középdöntőbe.

A meghívottak közül 804-en vettek részt a két időpontban megrendezett második fordulóban. A döntőbe végül 372 olyan középiskolás és egyetemista jutott tovább, akik minimum 135-ös IQ-val rendelkeznek, így az emberiség legintelligensebb egy százalékához tartoznak.

A Diákhitel Központ, a DUE Médiahálózat, a Mensa HungarIQa és a Rejtvényfejtők Országos Egyesülete által rendezett látványos élő show keretében az abszolút győztes Péterfia Judit 15 perc 26 másodperc alatt, míg Bán Róbert 19 perc 30 másodperc alatt oldotta meg a feladatokat egy-egy okostábla előtt. Judit a tavalyi versenyen második helyezést ért el.

Az okostáblák előtt játszott döntő feladatait a linkre kattintva éred el, így te magad is próbára teheted tudásodat.

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság