Eseménynaptár

Sajtóigazolvány
és tagjelentkezés

Shop

Shop

Ne dőlj be!

Így írtok ti

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

Ég és föld között a kéken

Minden eddiginél többen, harminchatan vettek részt a DUE „Zergék az Őzikék ellen” elnevezésű programsorozatának „Ötödik elem” című túráján 2016 januárjának második hétvégéjén a Mátrában.

Fotók: Sóki Tamás

A Herczeg Zsolt, Ott Zsuzsanna és Turányi-Vadnay Szabolcs által szervezett programon a hosszabb – mintegy 12-14 kilométeres – távot választó Zergék Galyatetőről a kék jelzésen a volt Kós Károly kilátóig, majd onnan vissza gyalogoltak a havas erdőben, az Őzikék pedig Piszkéstető felé kanyarodva tettek egy 7 kilométeres körtúrát.

A csapat délután látogatást tett a piszkéstetői csillagvizsgálóban, ahol szakértő kalauzolásával nézték meg a két legnagyobb hazai távcsövet. Délután szállásukon, a szeptember végén átadott Galyatető Turistacentrumban Győri Tamás József, a Magyar Természetjáró Szövetség igazgatója az Országos Kék Kör felújításáról, Domborvári Tibor világhírű búvárfotós a Karib-tenger élővilágáról, Turányi-Vadnay Szabolcs, az Appshaker gyártási igazgatója pedig a kiterjesztett-, és a virtuális valóságról tartott előadást. A szervezők fotók segítségével tekintettek vissza a korábbi DUE-s túrákra, az estét pedig tombolasorsolás zárta.

Herczeg Zsolt a due.hu-nak elmondta: a túrasorozat – amelynek célja a természetjárás megszerettetése az úgynevezett „null kilométeresekkel” – 2017-ben is folytatódik.

A Magyar Természetjáró Szövetség a rendezvény támogatója volt.


Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság