Eseménynaptár

Sajtóigazolvány
és tagjelentkezés

Shop

Shop

Így írtok ti

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

Rendhagyó időutazás a DUE-val

A DUE idei első kulisszabejárását a Sziklakórház Atombunker Múzeumban tartjuk január 27-én. Érdekel a történelem és azt is megnéznéd, milyen állapotok uralkodtak az intézményben például a II. világháború alatt? Tarts velünk rendhagyó időutazásunkon!

A Nemzetközi Vöröskereszt oltalma alatt álló Sziklakórház a második világháború idején, 1944 februárjában nyitotta meg kapuit. Az elképesztően túlzsúfolt létesítménybe civilek és katonák egyaránt érkeztek. Az orvosokon és nővéreken kívül rengetegek önkéntes dolgozott a kórházban az ostrom legelviselhetetlenebb időszakában.

1956-ban – a forradalom kitörésének másnapján – a létesítmény újra megnyitott. 1958-62 között a kórházat átépítették és kibővítették, hogy egy esetleges nukleáris csapás esetén is működni tudjon. A múzeum 2008 tavaszán fogadta első látogatóit. A látogatószám évről évre rohamosan növekszik: 2015-ben az éves látogatók száma elérte a 100 ezer főt.

A szakmai vezetéssel egybekötött program egy 10 perces rövid bemutatkozó filmmel indul, amelyben a résztvevők a kórház rövid történetét ismerhetik meg.

A 60 perces programon való részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött. Írj nekünk e-mailt a due@due.hu e-mail címre legkésőbb január 25-én 12 óráig: add meg neved, telefonszámod és iskolád nevét. A jelentkezéseket beérkezési sorrendben dolgozzuk fel és igazoljuk vissza.

A látogatás időpontja: 2016. január 27. szerda, 15:15

Helyszín: Sziklakórház Atombunker Múzeum (1012 Budapest, Lovas út 4/c)

Regisztrációs határidő: 2016. január 25. hétfő, 12:00

 

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság