Eseménynaptár

Sajtóigazolvány
és tagjelentkezés

Shop

Shop

Így írtok ti

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

Lásd, amit hallasz! díjátadó a Müpában

A Budapesti Fesztiválzenekar ötödik alkalommal hirdette meg Lásd, amit hallasz! elnevezésű filmversenyét kreatív középiskolások számára. A legjobb alkotásokat egy ünnepélyes díjátadó gála keretében nézheti meg a közönség február 26-án a Müpában.

A zenekar élőben játssza el Sosztakovics Hamlet-szvitjét. A program, és az azt megelőző film workshop a Liza, a rókatündér rendezőjével mindenki számára ingyenes!

 

A 2015-16-os évadban a Lásd, amit hallasz filmpályázaton a gimnazisták Sosztakovics Hamlet-szvitjére készíthetik el kisfilmjeiket február 11-ig. A versenyen egyénileg és csoportosan is lehetett indulni. A filmek műfaja és technikája szabadon választott, kamera híján akár még mobiltelefonnal is készülhetnek, így a felhozatal idén is sokszínűnek ígérkezik. Íme egy kis ízelítő tavalyról:

http://www.daazo.com/film/67bb8252-b3a5-11e4-bafe-0e7ee2424c3d

A neves zsűri által legjobbnak ítélt filmeket a Budapesti Fesztiválzenekar 2016. február 26-án bemutatja a Müpa Bartók Béla Nemzeti Hangversenytermében, a zenekar pedig élőben is eljátssza a filmzenéből született Hamlet-szvitet. Az est végén a zsűri kihirdeti a verseny nyertesét, aki részt vehet a zenekar egyik nemzetközi turnéján.

Az ingyenes programon a résztvevők 16 órától Ujj Mészáros Károllyal, a sokszorosan díjnyertes Liza, a rókatündér rendezőjével kalandozhatnak a filmkészítés világában. Hogy kapcsolódik össze film és zene? Hogy lesz egy közgazdászból sikeres filmes?

Minden pályázó és osztálya/iskolatársai meghívást kap a döntőre és az ünnepélyes eredményhirdetésére, de a rendezvény bárki más számára is nyitott. Érdemes minél több szurkolót hozni, mert a teremben lévők szavazhatnak majd a közönségdíjról.

A február 11-i feltöltési határidő után a – több ezer kortárs filmes alkotást bemutató – Daazo.com oldalon lehet szavazni a filmekre, a legtöbb szavazatot elnyerő mű a pályázat szakmai partnerének különdíjában részesül.

A film workshop időpontja: 2016. február 26. 16 óra

A díjátadó gála időpontja: 2016. február 26. 17 óra

Helyszín: Müpa, Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem

A belépés mindenki számára ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött! Regisztrálni az adrienn.balogh@bfz.hu e-mail-címen lehet.

További információért kattints ide!

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság