Eseménynaptár

Sajtóigazolvány
és tagjelentkezés

Shop

Shop

Ne dőlj be!

Így írtok ti

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

A DUE Médiatáborról szülőknek

Minden szülő szeretné, ha a gyermeke sikeres lenne. Ehhez ma elengedhetetlen, hogy jól tudjon kommunikálni, „el tudja adni magát”. A mai diákoknak már kitűnő kommunikációs képességekkel kellene rendelkezniük, hogy a megszerzett elméleti tudásukat meggyőzően tudják előadni az iskolában.

Fotó: Sóki Tamás

A DUE Médiahálózat 2016-ban ismét megszervezi médiatáborát 12-25 éves diákok részére. Az egyesület, mely több mint negyedszázada rendez táborokat és képzéseket, óriási tapasztalattal rendelkezik mind a táboroztatás, mind a készségfejlesztés, mind a diákok elméleti és gyakorlati oktatása terén.

 

Információk

Ma már senki számára nem kétséges, hogy egy mai fiatal nem tud olyan pályát választani, nincs olyan felsőoktatási intézmény, alig van olyan munkahely, ahol ne lenne szükség a kitűnő kommunikációs készségekre. Napjainkban már az iskolától kezdve alapkövetelmény, hogy a diák összeszedetten, átgondoltan feleljen, vizsgázzon, írjon házi dolgozatot vagy esszét.

A kommunikációs készségfejlesztésen túl gondolunk azokra a középiskolásokra is, akiknek eltökélt szándékuk, hogy kommunikáció szakon tanuljanak tovább. Ők a tábor ideje alatt a média minden szegmensébe betekinthetnek, és egyrészt a gyakorlatban tesztelhetik, hogy valóban ezzel szeretnének-e foglalkozni, másrészt a továbbtanuláshoz szükséges pótolhatatlan tudásra tesznek szert. Rajtuk kívül a táborban elsajátítható elméleti és gyakorlati ismeretek általában a bölcsészkarok hallgatóinak is segítséget nyújtanak.

Mindezeket biztosítja a Diák- és Ifjúsági Újságírók Országos Egyesületének több évtizedes szakmai tapasztalata alapján fejlesztett nyári Médiatábora.

 

Elsajátítható ismeretek

– számítógépes programok, felhasználói ismeretek (szövegszerkesztő, kiadványszerkesztő, grafikai, hang-, mozgóképvágó és adáslebonyolító, webszerkesztő, prezentációkészítő programok)

– prezentációk készítése, gyakorlata

– a minőségi sajtó középpontba helyezése

– betekintés a média világának működésébe

– a hírek készítése és értelmezése

– riportkészítés, cikkírás

– újságszerkesztés, grafikai tervezés

– digitális fotózás, képszerkesztés

– televíziós műsorkészítés, vágás

– rádióműsor-készítés

– online újságírás, szerkesztés

 

A képzés

A táborban 8-10 fős, kis csoportokban folyik a munka, csoportvezetők irányításával.

A médiatáborban újságokat, rádió- és tévéműsorokat, online újságot, készítenek a résztvevők. Munkáikat esténként közösen nézik, hallgatják meg. Gondoskodunk róla, hogy a saját produkcióját mindenki hazavihesse. A képzésről a DUE oklevelet ad a résztvevőknek.

Ön is beletekinthet gyermeke munkájába: honlapunkra a táborlakók folyamatosan feltöltik munkáikat és az elkészült fotókat, így ezeket Ön is bármikor megnézheti, elolvashatja, meghallgathatja.

 

Szakmai háttér

A pedagógusok mellett szakembergárdánk, akik a tábor ideje alatt a gyerekekkel foglalkoznak, mind a médiában dolgozó szakemberek. A médiatáborainkból „kinőtt” diákok közül nagyon sokan dolgoznak ma a média és a kommunikáció különböző területein, és járnak vissza táborainkba oktatni. A médiatábor állandó szakmai bázisát minden évben 2-3 vendégelőadóval is színesítjük.

 

Szabadidős tevékenység

Mivel a médiatábort a nyári szünet idején rendezzük, a kommunikációs képzés mellett biztosítjuk a résztvevő gyermekek kikapcsolódását is: a tábor helyszínén a résztvevők naponta több órát tölthetnek szabad levegőn sportolással, játékkal. Ezen felül minden nap szervezünk közös esti programként vetélkedőket, játékokat, kulturális programokat.

 

Felügyelet

A médiatáborban külön helyezzük el a fiúkat és külön a lányokat, 4-5 ágyas szobákban. A gyermekek felügyeletét a csoportvezetők és szervező munkatársaink látják el. A gyerekekre így összesen több mint 20 felnőtt, köztük számos pedagógus vigyáz, akik nagy gonddal és tapasztalattal végzik a munkájukat.

Minthogy a médiatábor célja az oktatás, minden résztvevőnek tudnia kell, ha magatartása ellen súlyos kifogás merülne fel, a felügyelők kénytelenek lesznek hazaküldeni. Ez esetben a fel nem használt összeget nem áll módunkban visszafizetni.

 

Szállás, ellátás

A fenti célok megvalósítását minden szempontból biztosítani tudja, a szükséges képzési feltételekkel együtt az egri Motel Botax ifjúsági üdülő. A tábor közel fekszik a városközponthoz, hatalmas parkja van játszótérrel, az udvaron sütők és tűzrakóhely, sportpálya teszi lehetővé a szabadidő változatos eltöltését.

A konyha napi háromszori étkezést nyújt.

Helyszín: Eger, Motel Botax

Időpont: 2016. július 8–17.

 

A teljes médiatábor alapára:  10 napra teljes ellátással és programokkal 89 000 Ft

Last minute kedvezmény: 20 000 Ft (új jelentkezés esetén, az előleg június 30-ig történő befizetésével)

Előleg és regisztrációs díj: 15 000 Ft (foglalónak minősül, melyet nem áll módunkban visszafizetni)

Helyfoglalás az előleg befizetésének sorrendjében.

A jelentkezés (foglalás) időpontjának az előleg befizetésének napja számít.

A DUE bankszámlaszáma: OTP Bank Zrt. 11714006-20235338

Kérésre csekket küldünk.

Jelentkezés: DUE-iroda, +36 1 222 8213, due@due.hu

Jelentkezési lap letölthető innen.

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság