Eseménynaptár

Sajtóigazolvány
és tagjelentkezés

Shop

Shop

Így írtok ti

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

Mi történik a DUE-táborban? 3. rész

A médiatáborban olyan dolgokra leszel képes, amelyek elvégzésére most teljesen alkalmatlannak tartod magad.

Stúdiók csak neked

A DUE-táborban felépítünk nektek egy szabadon használható internetes lapszerkesztőséget, valamint egy rádió- és egy tévéstúdiót. A csoportok egy előre meghatározott beosztás szerint ezekben készítik el a produktumaikat: ki-ki a választott profilja alapján a reggel fél nyolctól fél kilencig tartó élő rádióműsort, a szintén élő Krónikát, az este felvételről szóló rádióműsort, az EgRiport című tábori újságot, vagy éppen a folyamatosan gyártott fotókat, videókat, irodalmi, vagy tipográfiai alkotásokat.

Mindent ti, a táborlakók készítetek: ti találjátok és osztjátok ki egymás között a témákat, ti írjátok és szerkesztitek meg a produktumot, ti vezetitek le a műsort. A csoportvezetők és a szakmai vezetők "csak" abban segítenek, hogy a "mini szerkesztőségek" olajozottan működjenek. A speciális tudást igénylő feladatokhoz: a hang- és képvágáshoz, a tördeléshez és az adáskeveréshez természetesen szakképzett segítőt kaptok, akitől szintén sok mindent elleshettek.

Próbáld ki magad

Július 9-én, az első csoportfoglalkozáson megismerkedsz azzal a mintegy 10 fiatallal, akikkel tíz napig együtt élsz, dolgozol és bulizol. A csoportok teljesen önállóan, a vezetőjük terelgetésével alkotnak. Ti döntitek el azt is, hogy egy adott munkafolyamatban melyikőtök mit vállal: ki lesz például a főszerkesztő, a rádióműsor vezetője, vagy ki áll a kamera mögé. Arra biztatunk, hogy bátran vágj bele a melóba, és a tíz nap alatt próbáld ki magad minél több munkakörben: meg fogsz lepődni, hogy egy profi segítségével és a csoporttársaid biztatásával milyen fantasztikus teljesítményekre vagy képes.

Néhányan meg szokták kérdezni, hogy a DUE-táborban vannak-e tanárok. Nincsenek. A táborvezetőség és a táborlakók közötti viszony nagyon közvetlen; a tegeződés általános, mint ahogy a "kinti életben", az újságírók között is.
 
Egyáltalán: a médiatáborban minden úgy működik, mint a "nagy" média világában, leszámítva ez utóbbi minden rossz velejáróját. De hát az élet, sajnos, nem DUE-tábor.

DUE Médiatábor július 8–17. között Egerben. Részletekért kattints ide!

A táborvezetőség

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság