Eseménynaptár

Sajtóigazolvány
és tagjelentkezés

Shop

Shop

Így írtok ti

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

Becsekkolt a DUE médiatábora

Akadályverseny, szakmai előadások és az első csoportfoglalkozások töltötték ki a 36. DUE Médiatábor lakóinak első napját.

Egész estés akadályversenyen vettek részt a fiatal diákmédiások Eger belvárosában. Vacsora után a Botax motel főbejáratánál gyülekeztek a táborlakók, akik csoportvezetőjükkel vágtak neki a kihívásokkal és feladatokkal teli útnak. Pap Andrea, a 36. DUE Médiatábor szabadidős programjainak szervezője hasznos információkkal látta el a csoportokat indulás előtt, akik ezt követően ötpercenként követték egymást. A feladatok között szerepelt a megyeháza, a Gárdonyi tér és a Bazilika felkeresése, valamint a csoportkép és videó készítése is. A kérdésekre adott válaszokat tartalmazó feladatsort a csoportvezetők adták át a szakmai zsűrinek. Az eredményhirdetést vasárnap este tartja a program szervezője és Kecskés István táborvezető.

Már szombaton fél nyolckor közösen ébredt a tábor. Az ébresztőszignált az első Reggeli Ébresztő Műsor (RÉM), a Rakéta követte. A műsort a táborvezetőség két tagja, Gálosi Dóra és Kocsmár-Tóth István, a híreket Váry Dániel szerkesztette. A következő adások elkészítése már a tábor csoportjaira vár, melyek a reggelit követően tartották első foglalkozásaikat. A diáktudósítók folytatták a már pénteken megkezdett munkát.

A reggeli szakmai előadásokat Szayly József a DUE alapító alelnöke és Herczeg Zsolt, az Info Rádió munkatársa tartották, akik megismertették a táborozókat a műfajelmélet alapjaival és hasznos tanácsokkal látták el az ifjú diákmédiásokat.

Délután Kecskés István táborvezető beszélgetett Halmi Anettel, a Lánchíd Rádió szerkesztő-riporterével, aki szintén a DUE médiatáborában találkozott először élesben a média világával. A rádiós újságírás rejtelmeiről és munkájáról mesélt a táborlakóknak.

Az első nap főként az ismerkedés jegyében telt mind a táborozók, mind pedig a táborlakók részéről. Az első és talán legfontosabb feladat az egyes csoportnevek kitalálása volt.

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság