Eseménynaptár

Sajtóigazolvány
és tagjelentkezés

Shop

Shop

Így írtok ti

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

Bemutatkozik a DUE 37. Médiatáborának vezetősége

A DUE idei médiatábora is nagy durranásnak ígérkezik csakúgy, mint az eddigiek. Ismét színes programok, kellemes környezet és nagyszerű stáb várja az érdeklődőket.
Ismerkedjünk meg a táborvezetőség tagjaival, akikkel már biztosan fogsz találkozni, ha idén velünk táborozol.

Kecskés István lesz a médiatábor vezetője, Ő a DUE elnöke is egyben. Újságíró, aki dolgozott már a Nemzeti Sportnál, napilapoknál és kommunikációs ügynökségnél is. Jelenleg a Blogstar szerkesztője és a Sportfaktor főszerkesztője. Csoportot ugyan nem vezet, de amúgy mindent, hiszen ő a tábor főszervezője, első számú döntéshozója és felelőse. Minden olyan ügyben szívesen, nyugodtan és gyakorlottan segít, amiben a csoportvezetők és szakmai vezetők már nem illetékesek, és szükség esetén ő tartja a kapcsolatot a szülőkkel. Aktív sportszervező, aki úgy fanatikus Újpest-drukker, hogy közben nem bont meg lelátókat. Becsületes, családszerető ember. Iszonyatosan rossz szóvicceket tud.

Szakmai vezetőink Prof. Dr. Balázs Géza és Dr. Szayly Jószef a DUE alapító tagjai.
Prof. Dr. Balázs Géza nyelvész, néprajzkutató, antropológus. Az ELTE és a Partiumi Keresztény Egyetem professzora, a modern magyar nyelvstratégia kidolgozója, a Magyar Nyelvi Szolgáltató Iroda (e-nyelv.hu) alapítója. Több tucat könyv és több száz tanulmány szerzője. 1982-ben részt vett a médiatábor, 1989-ben pedig a DUE megalapításában. Azóta az egyesület alelnöke. Nagy tudású, humánus ember, akit a szlengtől kezdve az sms nyelvén át a pálinkáig nagyon sok téma érdekel. Nyugodtan szólítsd meg a táborban (tegezd és szólítsd Gézának), mert maradandó élmény lesz beszélgetni vele. De sose bosszantsd zajongással, lármával.

Szayly József pedig újságíró, üzletember. Évtizedeket töltött el a Magyar Rádióban, az intézmény alelnöke is volt. Az ő nevéhez fűződik a Petőfi rádió sikeres zenei adóvá formálása emellett televíziós tapasztalatokkal is rendelkezik. Figyelmes, korrekt, józan világlátású, igényes, jó ízlésű, a jég hátán is megélő szakember, akitől mindent megtudhatsz arról, hogyan lehet élni, érvényesülni és túlélni a médiában, vagy akár azon is túl. Szeret vitorlázni, és tud is.

Tábori programok menedzsere:
Váry Dániel:
Azóta jár a DUE táborba amióta az eszét tudja. Nem vicc: az alapítók közé tartozó édesapja már akkor elhozta közénk, amikor a kicsi Dani még tényleg kicsi Dani volt és nem egy magas, okos, jóképű szociológus hallgató az ELTE-n, fiatal kora ellenére tekintélyes közösségszervezői és diákújságírói múlttal. Az Online/Újságíró csoport vezetői között is üdvözölhetjük majd a táborban.

Operatív segítő:
Nagy Norbert:
A DUE irodavezetője. Diákújságíróként a legjobban közé tartozott, és az egyesületben sem okozott csalódást. Nem egy kapkodó idegbolond, ami kifejezetten előny a mai világban. Kedves, segítőkész ember, aki nem rakja magát a kirakatba, de a munkáját bármikor oda teheted, mert nem vallasz vele szégyent.

A táborban a csoportvezetőségi feladatokat ismét érdekes és szerethető egyéniségek veszik uralmuk alá, ismerkedjünk meg velük is, de most Ők azok, akik bemutatják saját magukat a táborozóknak:
Videós csoport vezetők:

Bredák Alexandra:
Jelenleg a Budapest 5. kerületi City Tv szerkesztő-riporter, műsorvezetője vagyok. Korábban a Class Fm, országos kereskedelmi rádió hírolvasó-hírszerkesztőjeként dolgoztam, mégkorábban az MTVA-nál, szerkesztő-riporterként, így otthon vagyok mind a tv-s, mind a rádiós világban. Emellett háziasszonya vagyok egy kulturális intézménynek Dunaharasztin. A táborban Jorgosszal az egyik videós csoportot vezetjük. Szeretném elérni, hogy a tábor végére az, aki minket választ, értsen a kamera használatához, tudja, mi a különbség a televíziós műsorok és a youtube-ra feltöltött videók között, merjen kérdezni és nem utolsó sorban érezze nagyon jól magát. :) Ajánlom annak is a csoportot, aki képernyőn képzeli el magát, és annak is, aki inkább a háttér munkában érezné otthon magát, de annak is, aki még nem tudja, miben jó, hiszen itt mindenben kipróbálhatod magad. Várunk szeretettel a csoportunkban! :)

Glacz Norbert:
Sziasztok Táborozók!
2007-ben voltam először táborban, azóta megfertőzött a Due életérzés. Végzett fotográfus vagyok, de mindig is a videózás állt közel a szívemhez. Jelenleg a www.receptvideok.hu oldalnál dolgozom operatőrként és vágóként, illetve a saját vállalkozásomat viszem most már 4. éve. Bármilyen kérdéssel forduljatok hozzám bizalommal, szívesen segítek. Idén is csatasorba állok és várom a leendő  lelkes operatőröket és vágókat. A jó hangulat és a sok nevetés a munka mellett garantált. Utóirat: Herczeg Zsolti volt az első csoportvezetőm, amire a mai napig büszke vagyok.

 

TV/videós csoport vezetők:
Szentendrei Adrienn:

Újságíró vagyok, aki sokáig pedagógusként dolgozott. Most pedig az MTVA Gyermek- és Ifjúsági Főszerkesztőségének munkatársa, a Gyerekhíradó felelős szerkesztőjeként tevékenykedem. Imádom a gyerekeket és a tábori csoportomról mindig maximális odafigyeléssel gondoskodom, mintha csak a saját gyermekemről lenne szó.

Babaitisz Jorgosz:
Jelenleg a budapesti Vörösmarty Mihály Gimnázium falai között élem a mindennapi tinédzser éveimet. Jövőre érettségizem. A Kossuth Rádió, Vendég a háznál c. műsor diákrovatában jártatom a számat, de készítettem videót a Szeretlek Magyarország Médiacsoportnak is. 2. éve, hogy én készítem a Due Sajtófesztivál aftermovie-át, de a mozgóképen és a hangon kívül van még kettő hülyeségem: a Rap és a Slam Poetry. Mindkettőt csinálom, de még gyerekcipőben. Ezekről bármikor bárkivel, bármeddig tudok beszélgetni.

Rádiós csoport vezető:
Balog Péter:
Amióta megtanultam beszélni, be nem állt a szám. Ennek köszönhetően már 13 évesen elkezdtem rádiózni a székesfehérvári Táska Rádióban. Idén érettségizem, ősztől új korszak kezdődik az életemben. A rádiózásban eddig szerzett tapasztalataimat igyekszem átadni a táborozóknak, fő célom pedig megszerettetni velük ezt a fantasztikus műfajt, és együtt örülni velük a sikereinknek. Kicsit rendmániás vagyok, mindig a pontosságra törekszem, a táborra azonban azt ígérem, a csoportomnak nem a főnöke szeretnék lenni, hanem a legjobb barátja.

Kiss Gábor:
Az eredeti szakmámra már szinte nem is emlékszem. Jelenleg a saját webfejlesztő cégemet vezetgetem, illetve tulajdonostárs vagyok a Szeretlek Magyarország Médiacsoportban is. Ami sokkal fontosabb viszont a tábor szempontjából, hogy 22 évet töltöttem különféle rádiókban. Ebből a közel 10 évet a Petőfi Rádió imaging producereként, de én barkácsoltam pl. a Jazzy első szignálcsomagját is. Leginkább a rádiós hangzásban, szignálkészítésben, reklámok, promók írásában, készítésében vagyok otthon és ha Klock-Balog Peti csoportvezetőtársammal és velem tartotok, akkor titeket is beavatlak a tudományom legféltettebb titkaiba. A rádiós 22 évemet persze DUE-s 22 évnek is mondhatnám, hiszen, amióta csak rádiós lettem, DUE-s is vagyok. Itt a DUE-ban leginkább úgy szólítanak, hogy Kiscé, többnyire hallgatok is rá. (Rövid történet, majd elmesélem... ) Keress bizalommal, ha rádiós ügyben segítségre van szükséged, vagy ha csak kéne egy „öregebb hang”.

Újságíró csoport vezető:
Kobl Adrienn:
2015-ben kerültem DUE-sok közé. Ezt megelőző években csak médiának az írott részével foglalkoztam, szépirodalmi szösszeneteim, cikkjeim a Nógrádi Hírlapban jelentek meg. A táborban kedvet kaptam a rádiózáshoz is. 2016-ban a DUE Tehetségkutató Diákmédia Pályázatán középiskolai kategóriában a legjobb diákújságíró címet nyertem el. A táborokban arra az elhatározásra jutottam, hogy én biztos nem fogok televíziónál dolgozni. Most lassan egy éve dolgozom az Ipoly Televíziónál, és besegítek a helyi rádióba is. Mind e közben több online újságnak írtam/írok cikkeket, illetve a DUE Tallózóban is meg-megjelenek a munkáim. Igyekszem a média minden kis szegletébe kipróbálni magam. Ebben segít az is, hogy ősszel kezdem a második évemet a Metropolitan Egyetem kommunikáció és média szakán. Ami működtet az az, hogy azt csinálom, amit szeretnék, ha mégis fogytán lenne az energiám, akkor merhetetlen sok kávét iszom.

Berei Dániel:
Újságíró, szerkesztő vagyok a Szeretlek Magyarországnál, immár 4 éve, időnként van szerencsém írni a Forbes Magazinba és szeptember óta főszerkesztő helyettese vagyok a DUE lapjának, a Tallózónak. Imádom a munkám, amiről - Herczeg Zsoltitól lopva a gondolatot - meg vagyok győződve, hogy a világ legjobb hivatása. Szabadidőmben sportolok, sportot fogyasztok és a sportról írok/rádiózom. Kedvenc macskám az állat, kedvenc Juventusom a focicsapat és kedvenc sárgám a szín.

Online/Újságíró csoport vezetők:
Gálosi Dóra:
Gálosi Dóra vagyok az online csoport vezetője. Idén végeztem az Alternatív Közgazdasági Gimnáziumban, és ez lesz a harmadik csoportvezetésem a DUE táborban. Évek óta írok különböző helyekre, többek között a DUE Tallózó rovatvezetője vagyok, és a FÉlonline kult rovatát vezettem. Imádok moziba járni, olvasni, zenét hallgatni, és minden sablonos dolgot, amit egy ilyen bemutatkozásban el szokás mondani. Rengeteg minden érdekel, hidd el ha a táborban a Balaton parton elkezdesz arról mesélni, mi az amit szeretsz, nem fogsz untatni. Én is foglalkoztam már sok olyan dologgal, amit első látásra nem gondolnál rólam: 7 évet voltam tagja egy csillagászat szakkörnek, szóval imádok mindent, ami sci-fi. Tagja voltam egy diákvállalkozásnak, szeretek horgolni, legjobban pedig akkor koncentrálok, ha közben a füzetembe firkálok. Úgy gondolom manapság, az egyik legfontosabb dolog, hogy megértsd, és jól használd azt, ami körbe vesz. Táborban Patríciával és Váry Danival arra fogunk törekedni, hogy az online csoport tagjai lássák, és értsék a világot, munkáikon keresztül pedig még formálják is azt. U.I.: Ha hozzánk szeretnél jönni, ha lehet hozz laptopot, fényképezőt, telefont, illetve bármit, amiről úgy érzed hasznodra válhat. Táborban találkozunk!

Hanis Patrícia:
Az újságírással először középiskolásként kezdtem el foglalkozni. Éveken keresztül rendszeresen írtam a városi lapba (Ajkai Szó) és a megyei napilapba (Napló). Többször táboroztam már a Napló által szervezett (SÉTA) és a DUE médiatáboraiban. A gimnázium után a Budapesti Corvinus Egyetem Kommunikáció- és Médiatudomány szakán tanultam és tanulok tovább jelenleg is. Dolgoztam a GazMagnak, nemrég kezdtem el a Szeretlek Magyarországnál írni. Megkereshetsz akkor is, ha a szakmai információk mellett, "csupán" arra lenne szükséged, hogy valaki meghallgasson.

Fotós csoport vezetők:
Ladjánszki Máté:
A Budapesti Metropolitan Egyetemen vagyok első éves hallgató fotóriporter szakon. Nem szeretem az elcsépelt, sablonos bemutatkozásokat. Nem fényképezőgéppel a kezemben születtem, csupán körülbelül 4 éve kezdtem el fényt-képezni. Nem csak "kattintgatok", hanem gondolkozok is mielőtt lenyomom azt a gombot. Szeretem a valóságot dokumentálni a saját látásmódom szerint, új helyeket, új embereket megismerni. Szeretek valami újat alkotni, valamit valahogy más perspektívából bemutatni, ahogy még eddig senki sem. Egy híres fotós idézetével zárnám a bemutatkozásomat: "t's not enough to have talent, you also have to be Hungarian." Robert Capa

Czikkely Márton:
20 éves vagyok, 5 éve DUE-s, ez lesz a 4. táborom, először mint csoportvezető. Célom, hogy az orvosi egyetem után kutató orvos legyek. Már a gimi alatt több tudományos projektet csináltam végig. Imádok minden kreatív dolgot (fotó, rajz, kisfilm, bármilyen projekt sőt tudományos munka fel tud pörgetni), ezért is lesz a fotós csoport egyik vezetőjeként az a célom, hogy Máté szakmai utasításai mellett kreatív, innovatív látásmódra sarkalljam a csoport tagjait.

Vizuális csoport vezető:
Klebercz Kriszta:
Grafikus, tipográfus és vizuális mindenes vagyok, ezzel kelek és ezzel fekszem, szerencsére a kenyeremet is ezzel keresem. Logókat, kiadványokat, weboldalakat tervezek és minden mást is amire éppen felkérnek. Szabadon úszom az árral (szemben), saját vállalkozásomat viszem, tehát egy személyben vagyok a titkárnő Gizike és Kovács úr a könyvelő. Dolgozom itthon és külföldön egyaránt, elég nagy részét teszi ki munkáimnak az arculattervezés, de sokat mozgok gasztro területen is. A munkám a hobbim, a hobbim a munkám, mindenkinek valami hasonló izgalmas hivatást kívánok.

A vizualitás csodás és lehetőségekkel teli világát szeretném megosztani veletek a táborban, hogy ti is részesüljetek belőle és alkalmazni tudjátok a számotokra szükséges területeken (weboldal, újság, logó, stb.). Hegyezzétek a ceruzáitokat!

Irodalmi csoport vezető:
Kelemen Luci
Újságíró, illetve mesebeli egyetemista vagyok a Corvinuson (hol volt hallgató, hol nem volt). A Lumens médiaműhely alapítója, előtte másfél évig a Közgazdász felelős szerkesztője voltam. Ötéves korom óta szünet nélkül írok - voltaképpen bármit, a novelláktól kezdve a hírparódiákig mindennel próbálkoztam már. Az anonim kommentelők szerint írásaim a fiókba valók, fiókom szerint inkább az anonim kommentelőket kéne fárasztanom velük. 2017-ben immáron harmadjára leszek csoportvezető. Buzgómócsing és egészségtelen mértékben videojáték-kedvelő vagyok, aki gyakorló időmágusként valahogy mindig megoldja, hogy rendelkezésre álljon, ha segítséget kérnek tőle.

Lukácsovics Máté és Vida Belián – technikusi segítők
Máté:
a Székesfehérvári Vasvári Pál Gimnázium végzős tanulója vagyok. A feladatom az idei tábor technikai vezetése lesz. Az iskola mellett a székesfehérvári Táska Rádióban koordinátorként tevékenykedem, valamint fénytechnikusként számos koncert, fesztivál látványvilágát tervezem. Igyekszem megszállottként, a legapróbb részletekig precízen kidolgozva, élvezettel csinálni, azt amivel megbíznak.

Belián:
Sziasztok, Vida Belián vagyok, és idén Bárkányi Dominikkal fogjuk a tábor technikai részét rendben tartani. Tanulmányainkat az ELTE és a Miskolci Egyetem berkein belül folytatjuk, Ő Programtervező Informatikusként, szerény személyem pedig Anglisztikát tanulok Kommunikáció és Médiatudomány szakosodással. Nekem ez a nyolcadik, neki a kilencedik tábora, mindketten tagjai vagyunk a táborban alakult “Három Legenda” nevű triónak. Bármilyen technikai vonzatú kéréssel/kérdéssel bátran fordulhattok hozzánk, amiben tudunk (márpedig nincs olyan amiben nem tudunk) segítünk!

Mindenkit szeretettel várunk!

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság