Eseménynaptár

Sajtóigazolvány
és tagjelentkezés

Shop

Shop

Így írtok ti

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

Elstartolt az év legjobb 10 napja

Megtelt a balatonszárszói Lepkeház Ifjúsági Üdülő, ahol 96 diákmédiás és közel 20 szakmai és csoportvezető tölti együtt az év legjobb 10 napját.

Fotó: Ladjánszki Máté

A DUE 37. alkalommal szervezett médiatábort a média iránt érdeklődő és elhivatott diákoknak. A 10 napos képzés pénteken, július 7-én kezdődött. Folyamatosan érkeztek a tábor ifjú lakói. A legtöbben egyszerre, a Budapest–Déliből 12.05-kor induló sebesvonattal futottak be. Regisztráció, a szálláshely elfoglalása és a helyszín felfedezése szolgált a táborlakók első programjául.

Kecskés István táborvezető, a DUE elnöke nyitotta meg 5 óra után a 10 napos szuper intenzív képzést. Bemutatta a táborvezetőséget, ismertette a legfőbb szabályokat. Kuti Sándor hangmérnök pedig tűzvédelmi oktatást tartott az alakulótéren.

A vacsorát a forgószínpad követte. A másfél órás programon a táborozók megismerkedhettek a csoportvezetőkkel, akik rövid ízelítőt adtak abból, mi vár a táborozókra, ha őket választják. Az estig leadott szavazatok alapján a táborvezetőség beosztja a csoportokat.

A napot közös ismerkedős játék zárta, melyet Váry Dániel, a tábor szabadidős programjainak szervezője vezetett.

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság