Eseménynaptár

Sajtóigazolvány
és tagjelentkezés

Shop

Shop

Így írtok ti

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

A tábor belehúz!

Akadályverseny, szakmai előadás és az első csoportfoglalkozások töltötték ki a 37. DUE Médiatábor lakóinak első napját a balatonszárszói Lepkeházban.

Fotó: Kovács Péter

Egész estés akadályáversennyel zárult a médiatábor első szombatja. A táborlakóknak különböző kreatív feladatokat kellett megoldaniuk csoportvezetőik kíséretében Balatonszárszón, testközelből megismerkedve a településsel. A csoportok ötpercenként indultak az alakulótérről, és tetszőleges sorrendben válaszolhatták meg a Hanis Patrícia csopotvezető által összeállított kérdéseket. Az eredményhirdetés vasárnap lesz.

Reggel fél nyolckor közösen ébredt a tábor. Az ébresztőszignált az első Reggeli Ébresztő Műsor (RÉM) követte, melyet a táborvezetőség tagjai készítettek: a műsort Babaitisz Jorgosz és Balog Péter vezette, a híreket Bredák Alexandra szerkeztette, technikai munkatárs: Lukácsovics Máté.

A táborlakók első napja az ismerkedés jegyében telt. Megismerték csoporttársaikat, csoportvezetőiket. A nap talán legfontosabb feladata az egyes csoportnevek kitalálása és a csoportszignálok elkészítése volt. A tábor első szakmai előadását Herczeg Zsolt, az InfoRádió riportere tartotta, megismetetve a hír műfajával a diákmédiásokat.

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság