Eseménynaptár

Sajtóigazolvány
és tagjelentkezés

Shop

Shop

Így írtok ti

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

Origo

A médiatábor első vasárnapján a csoportok az elméleti alapozó foglalkozások után hozzáláttak produktumaik elkészítéséhez. A napot közös filmnézés és estimese-hallgatás zárta.

Fotó: Csányi Sámuel

Mozgalmas napot zárt a 37. DUE Médiatábor, ahol gőzerővel láttak hozzá a munkához az alkotócsoportok. Délelőtt Kruzslicz Dávid, az RTL Klub Híradójának szerkesztője és a Szeretlek Magyarország Médiacsoport társatulajdonosa tartott előadást az álhírekről, azok felismerésének módjairól, valamint a felismerés fontosságáról. Délután a tábor vendége volt Levi admin, a TrollFoci alapítója, szerkesztője.

Egész nap a munkáé volt a főszerep, ugyanakkor elég idő jutott a kikapcsolódásra, főként a hűsítő fürdésre a medencében és a Balatonban. Diákmédiásaink a következő csoportneveket választották:

METLabor (Gálosi Dóra, Hanis Patrícia, Váry Dániel)
Fotonok (Czikkely Márton és Ladjánszki Máté)
Rovatírtók (Berei Dániel és Kobl Adrienn)
Balatoni MoSAT (Bredák Alexandra és Glacz Norbert)
Tipográciák (Klebercz Kriszta)
Lendületes Tetőtér (Balog Péter és Kiss Gábor)
Kamerazzia (Babaitisz Jorgosz és Szentendrei Adrienn)
Irodalmi osztag (Kelemen Luci és Tóth Réka)

A METLabor 24 órás hírfolyamot üzemeltetett Virtuális Vasárnap néven, a Rovatírtók pedig első újságjukat szerkesztették. Az Irodalmi osztag szolgáltatta a hétfőn megjelenő újság önálló mellékletét.

A napot közös filmnézés, majd estimese-hallgatás zárta az ebédlőben. A rendhagyó, 23 órakor elhangzó történet Pápai Joci Origo című zeneszovege volt, melyet a táborvezetőség 3 tagja olvasott fel: Czikkely Márton, Glacz Norbert és Kobl Adrienn.

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság