Eseménynaptár

Sajtóigazolvány
és tagjelentkezés

Shop

Shop

Így írtok ti

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

Vetélkedik a médiatábor

A korábbi években jól megszokott, új köntösbe bújtatott tábori vetélkedővel várta hétfő este az ifjú diákmédiásokat a táborvezetőség. A parádés, közel kétórás show mindenkit megmozgatott.

Fotó: Ruszin Szabolcs

A DUE 37. Kommunikációs és Média Szaktáborának 4. napját másfél órás szórakozás, a DUE táborok egyik legjobban várt és legnépszerűbb programja, az esti vetélkedő zárta. Három csapat, a Kék, a Sárga és a Fehér mérte össze ügyességét, kreativitását és DUE-val kapcsolatos ismereteit. A háromtagú zsűrit Kecskés István táborvezető, Glacz Norbert, a Balatoni Mo.SAT egyik csoportvezetője, valamint Nagy Norbert, a DUE Médiahálózat irodavezetője alkotta. A megvesztegethetetlen bizottság éppúgy bőkezű volt a plusz pontokkal, mint a mínuszokkal, de az este végén természetesen csak a feladatokért járó pontokat összesítette a végeredmény felállításához.

A vetélkedő remek hangulatban zajlott. A műsorvezetői feladatokat Balog Péter és Babaitisz Jorgosz csoportvezetők látták el. A csoportoknak nem csak kreativitásra és fantáziára volt szükségük, hanem még a DUE történetével is tisztában kellett lenniük. A feladatok között szerepelt a visszafelé lejátszott csoportvezetők beszédének felismerése, egy álfeladat közben hallható zeneszámok összeírása, szinkronizálás, ismert külföldi zeneszámok címének és előadójának felismerése a Google fordítóból kimásolt magyar szöveg alapján, valamint DUE-történeti kvíz.

A csoportok végigszurkolták társiak játékát, folyamatosan biztatták az éppen feladatot megoldó csoporttagokat. A várva várt eredményt hosszú várakozás után Kecskés István, a zsűri és a DUE elnöke hirdette ki. Harmadik helyen a Fehér csapat végzett 47 ponttal, második lett a Kék csapat 50 ponttal. A képzeletbeli dobogó első fokára a Sárga csapat állhatott fel 51 ponttal. a zsűri valamennyi csapatot, azaz az egész tábort jutalmazza kedd este.

Hétfő reggel jelent meg a tábor első újsága, melyet a Rovatírtók csoport szerkesztett. A melléklet az Irodalmi osztag csoporthoz köthető. Délelőtt M. Kiss Csaba, a Brazilok című népszerű magyar film egyik rendezője látogatott el diákmédiásainkhoz. Az egyórás kötetlen beszélgetés során a táborlakók bátran feltehették kérdéseiket a Hír Tv Célpont című műsorának felelős szerkesztőjének.

Egész nap lázasan zajlott a munka, a Fotonok csoport a kiállítására készült, valamint a nap történéseit dokumentálta. A videós csoportok gőzerővel a kedd esti vetítésen dolgoztak. Vacsora előtt a táborvezetőség szemlézte az eddig megjelent produktumokat, a reggeli RÉM-et, valamint az újságot.

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság