Eseménynaptár

Sajtóigazolvány
és tagjelentkezés

Shop

Shop

Így írtok ti

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

Kasszás Kamilla a médiatáborban járt

A DUE 37. médiatáborának keddi napján bűnmegelőzéssel kapcsolatos workshopokon vettek részt a táborozók, este a táborvezetőség tagjai pedig megmutatták, hogy ők is emberek. Közösen néztük meg a videós csoportok produktumait.

Fotó: Kovács Kitti, Simonyai Lujza
 
Mit tegyek? Hogyan tegyem? – fókuszban a prevenció! címmel tartott minden csoportnak workshopot Fehér Tünde rendőr alezredes és Kovács Dorottya rendőr főhadnagy. Diákmédiásaink nyíltan beszélhettek tapasztalataikról, valamint hasznos információkat kaptak az ORFK Bűnmegelőzési Osztályának munkatársaitól.
 
Táborozóink a csoportfoglalkozások alkalmával átbeszélték feladataikat és hozzáláttak napi produktumaik elkészítéséhez. Egyik csoport sem unatkozott, hiszen a Balatoni Mo.SAT és a Kamerazzia is az esti vetítésre készült, a Rovatirtók a szerdai lapot szerkesztette, míg a Fotonok az újságban megjelenő fotókat, a Tipográciák pedig az illusztrációkat szállították a tábori újságíró-szerkesztőség számára.
 
A vacsorát követően közös dinnyeevésre invitálta a táborvezetőség a diákmédiásokat, hiszen átadták a hétfő esti vetélkedő mézédes nyereményeit. Sötétedéskor a táborvezetőség több tagjai is beszélt DUE-n kívüli elfoglaltságukról, hobbijaikról, így bebizonyosodott, hogy valójában ők is emberek: Klebercz Kriszta főzés iránti szenvedélyéről, Kobl Adrienn állatok iránti szeretetéről, Bredák Alexandra helyett sportszeretetéről csoportvezető társa, Glacz Norbert beszélt.
 
A keddi programsorozatot a filmvetítés zárta, melynek keretében a videós csoportok bemutatták alkotásaikat: Kamerazzia rövid, frappáns videókat, a Balatoni Mo.SAT híradóval készült a tábor számára. Különlegessége az volt, hogy a műsorvezetők élőben, az alakulótéren berendezett stúdióból jelentkeztek. A ismert tévéreklám paródiáját, Kasszás Kamillát is megnéztük.

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság