Eseménynaptár

Sajtóigazolvány
és tagjelentkezés

Shop

Shop

Ne dőlj be!

Így írtok ti

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

Hatalmas sikerrel ért véget a DUE 37. médiatábora

Újra eltelt 10 nap, vége a 37. Médiatábornak. A fiatalok nehezen hagyták ott Balatonszárszót és persze régi, valamint új barátaikat.

Könnyes volt a búcsú a balatonszárszói Lepkeházban tartott nyári médiatáborban. Az utolsó este táborzáró bulija előtt a táborlakók elmondhatták, mit éreznek, mit gondolnak a táborban töltött napokról. Korra és nemre való tekintet nélkül többen megkönnyezték a 37. Médiatábor végét. A fiatalok többsége a vasárnap délelőtti, 11:39-kor induló gyorsvonattal utazott Budapest irányába.

Rengeteg program, élmény, szakmai fejlődési lehetőség, barát és jókedv várta a fiatal diákmédiásokat, akik egyesületünk nyári szuper intenzív képzését választották. Az év legjobb 10 napján, ahogy a korábbi táborozók hívják, nem volt egy percre sem megállás. A csoportok folyamatosan dolgoztak, alkottak, és végtelen kreativitásukról tettek tanúbizonyságot. A tizedik nap végére egy remek közösség alakult ki abból a 96 fiatalból, akik július 7-én először, vagy sokadik alkalommal lépték át a DUE Médiatábor kapuját.

Visszatértünk a Balaton partjára, idén a balatonszárszói Lepkeházba, ahol a délelőtti és délutáni csoportfoglalkozások izgalmas és tanulságos szakmai előadásokkal és workshopokkal, valamint a bűnmegelőzés és a balesetmegelőzés jegyében szervezett tematikus programokkal egészültek ki.

A médiatábor vendége volt Dorogi Sándor, Balatonszárszó polgármestere, Levi admin, a Trollfoci alapítója, szerkesztője, M. Kiss Csaba, a Hír TV felelős szerkesztője, Fehér Tünde r. ezredes, Kovács Dorottya r. főhadnagy, a Magyar Vöröskereszt Pest Megyei Szervezete, a Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya, a LoveInfo, valamint dr. Berár Iván r. ezredes.

A tematikus csoportok újságot írtak, irodalmi mellékletet szerkesztettek, videókat, rádióműsorokat, grafikai munkákat készítettek, fotóztak, valamint online weboldalt töltöttek meg tartalommal. A kitartó munka mellett jutott idő a pihenésre és a kikapcsolódásra is: táborozóink nem csak a Balatonban, de a Lepkeház medencéjében is hűsölhettek.

Nem árulunk zsákbamacskát, ezért eláruljuk, jövő júliusban is megrendezzük a DUE Médiatábort, immár a 38-ikat. Ha figyelmes vagy, korábban biztosíthatod helyedet 2018 legjobb 10 napjára, mint gondolnád.

A 37. DUE Médiatábor valamennyi produktuma hamarosan elérhető online.

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság