Eseménynaptár

Sajtóigazolvány
és tagjelentkezés

Shop

Shop

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

A mobil várhat! - pályázat

A DUE Médiahálózat és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság közös pályázata. Légy te is részese a kezdeményezésnek és mutassuk meg, hogy mire képes az összefogás!
Hívjuk fel a figyelmet arra, hogy NE mobilozzunk vezetés és közlekedés közben!

A mobiltelefon nem csak hasznos és szórakoztató eszköz, amelyet ma már nem is tudunk nélkülözni, de elképesztően sok baleset forrása is. Ha közlekedés közben telózol, az elvonja a figyelmed, és könnyen végzetes balesethez vezet.

Autóvezetés közben üzeneteket olvasni, úttesten átkeléskor jegyzeteket írni, pokémonokat fogdosni vízparton ostobaságnak tűnik, sőt, részben tilos is, mégis naponta megtesszük. Mert mindenki azt hiszi, vele nem történhet emiatt baleset.

Ha az lenne a kérdés, hogy mi a fontosabb: elolvasni egy üzenetet azonnal, vagy elkerülni egy gázolást, amibe bele is halhatsz, nem is kérdés, mit választasz.

Mondd el ezt mindenkinek! Írd a tenyeredre, hogy „A mobil várhat!”, nyomj egy szelfit, és oszd meg „A mobil várhat!” Facebook-oldalon vagy éppen saját közösségi oldaladon nyilvánosan #amobilvarhat kommenttel. Nagyon fontos a #amobilvarhat komment, hiszen a nyereménysorsolásnál csak azokat tudjuk értesíteni akik nyilvánosan, hashtaggel ellátva osztották meg a szelfis képet. Az akcióban részt vevők között értékes ajándékokat sorsolunk ki. A barátaidat, osztályodat is vond be, csináljatok közös képeket!
 

Vegyél részt a pályázaton: a fotó mellé írj egy maximum egy oldalas cikket arról, miért veszélyes a mobilhasználat közlekedés közben és küldd be a pályázatunkra! Szülők, ismerősök képeit is beküldheted, és osztályok is pályázhatnak. A képet oszd meg a Facebook-oldaladon is, szintén #amobilvarhat kommenttel és ennek a linkjét is csatold a pályázathoz!

A pályaműveket elektronikus formában várjuk a DUE pályázati felületén (www.due.hu/palyazat).

Beadási határidő: 2017. november 20.

A pályázaton és a versenyen részt vehet minden 12-22 év közötti diák.

Eredményhirdetés és díjátadás: 2017. december

Részletek: www.due.hu

 

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság