Eseménynaptár

Sajtóigazolvány
és tagjelentkezés

Shop

Shop

Ne dőlj be!

ne-dolj-be

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

A DUE szekciói - mindenre van valakink

Ha a DUE vezetősége az agy, a karok minden bizonnyal a DUE szekciói.

Operatív szekció – akikre mindig lehet számítani

Az operatív szekció azoknak a DUE-tagoknak a gyűjtőhelye, akik a legaktívabban vesznek részt az egyesület munkájában, legyen szó a sajtófesztivál szervezéséről, közös ötletelésről, vagy akár a DUE Rádió CD-inek borítékba pakolásáról. Az „operatívok” egytől egyig régóta DUE-tagok, de lehetőséget biztosítunk mindenkinek, aki szeretne segíteni az egyesületnek. És a DUE sem hálátlan: az „operatívság” legjobb része, amikor ötletelni megyünk egy hétvége keretében valahová. Mondani sem kell, általában a fürdőzést is ki szoktuk próbálni, amellett, hogy felvázoljuk a DUE következő évi tennivalóit.

 

Külügyi szekció – Európa legközepén

A Külügyi szekció felelős a DUE – mint az Európai Ifjúsági Sajtószövetség (European Youth Press, EYP) tagjának – nemzetközi kapcsolataiért és tevékenységéért. Az egyesület nemcsak rendszeresen szervez több állam részvételével zajló konferenciát (pl. News in Motion), hanem több nagyszabású európai szintű projekt lebonyolításában is részt vesz (pl. Európai Ifjúsági Médianapok, Bővítsd a látóköröd! újságíró pályázat). Angoltudás, megfelelő lelkesedés, és az újra való nyitottság – ez mind kell, ha az ember „külügyezni” akar. Hogyan máshogy tudnánk konferenciázni 40 emberrel 15 különféle országból úgy, hogy eredménye is legyen? Ráadásul rengeteg lehetőség nyílik a külügyesek előtt gyakorlatot szerezni különböző európai médiumoknál. Nem szabad kihagyni.

 

DUE Tallózó szerkesztőség

Büszkeségünk titoktalan tárgya a tíz éve megjelenő havi magazinja, a csodálatos DUE Tallózó, amelyet tapasztalt tagjaink szerkesztenek és írnak, és amelybe folyamatosan keresünk tehetséges, új szerzőket. A lap minden száma válogatást közöl a DUE-val kapcsolatban álló iskolaújságok legjobb cikkeiből is.

A DUE Tallózó a rózsaszín tünci-bünci magazinok ellentéte szeretne lenni: nagyszájú, szókimondó, funky és okos. Hónapról hónapra a legjobbat akarjuk mutatni zenében, filmben, könyvben, dizájnban és más kulturális dolgokban, valóban fontos témákról beszélünk természetes hangon, valóban érdekes emberekkel interjúzunk, és magyar és külföldi városokat nézünk a saját köldökünk bámulása helyett.

A számos iskolában ingyenesen terjesztett lapot tagjaink minden hónapban személyre szólóan kapják meg postán, a tehetségeseknek pedig intenzív gyakorlási lehetőséget és folyamatos szakmai visszajelzést jelent.

 

DUE Rádió szerkesztőség

Elindítanád iskoládban a sulirádiót, de nem tudod, hogyan fogj neki, meg egyedül amúgy is kevés lennél hozzá? Már sulirádiós vagy, de szívesen vinnél egy kis színt a rádió életébe, bővítenéd a repertoárt? Zenéket nyomatnál a szünetekben kifulladásig, de nincsenek meg a legújabb slágerek? A DUE Rádió megoldás! Egyesületünk 1992 óta támogatja az iskolarádiók munkáját, méghozzá nem is akárhogy: havonta egy profin összerakott, komplett műsorcsokorral. 10-15 perces színes-szagos műsorok és zene, zene, zene! A DUE Rádió CD-je évente 10-szer „házhoz megy” vagy akár a netről is letöltheted néhány kattintással! Mindezt ingyen, egyéb kedvezményekkel és nyerési lehetőségekkel kiegészítve! És nem fogyunk ki a jó hírekből: Országos Iskolarádió Hálózatunkhoz bármely iskola csatlakozhat. Olvasd el a részleteket, győzd meg a tanárodat és csatlakozzatok hozzánk még ma!

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság