Eseménynaptár

Sajtóigazolvány
és tagjelentkezés

Shop

Shop

Így írtok ti

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

KGB – Vendégségben a Kassa Trip hajón

A Nézőképző meghívásának köszönhetően ezúttal a táncművészeté a főszerep. A Közép-Európa Táncszínház (KET) segítségével kiderülhet, hogy Ki vagy te, kortárs tánc. December 13-án 11 órakor a Kassa Trip hajón bemutatkozik a Progresszív-Stílusos-Kortárs művészet kiemelkedő társulata, a KET.

Egyedülálló repertoárjának darabjai aktualitásra és reflektivitásra törekszenek. A mindennapokban felmerülő problémák felvetéséhez és az arra adott válaszok megfogalmazásához a kortárs tánc változatos nyelvét választották. A KET, ahogy ezt nevében is hirdeti, vállalja egy adott földrajzi régióhoz való kötődést, a Kárpát-medence és régiója nemcsak a működésének fő területét, hanem az egyedi mozgásvilágot, témaválasztást is meghatározza.

Az elmúlt 28 évben az Egyesült Államoktól Örményországig, Finnországtól Egyiptomig 22 ország 44 városában léptek fel, közel 120 ősbemutatót tartottak, amelyeket több mint 50 alkotó készített. A KET az első magyar társulat, amely fellépett New York-ban a Broadway-n.

Sokszínű repertoárjuk mellett – a régióban egyedülálló módon – tehetséggondozó,-kutató és mindenki számára nyitott oktatási programsorozatokat is működtetnek, többek között visegrádi 4-es partnerek együttműködésével.

Ki vagy te, kortárs tánc? – táncismereti – előadás

Együttgondolkodás táncról, művészetről, „kortársságról”. Új formai kísérlet, amelyben a kortárs tánc története, illetve a tánc esztétikája és kommunikációs szótára is vizsgálat alá kerül. Az előadásban részletek láthatók a Közép-Európa Táncszínház emblematikus előadásaiból - Horda, Tiszta föld, Tánc-Tér-Képek, Vándornaplók, Kodály-dialógok -, amelyeket narratív táncismereti részek kötnek össze. A társulat tagjai a sokéves oktatói tudásukat és a színházi nevelési programjaik során szerzett tapasztalataikat is felhasználták az előadás létrehozásakor. Meglepő, szórakoztatóan intellektuális táncszínházi beavató előadás.

Előadók: Jakab Zsanett, Hargitai Mariann, Horváth Adrienn, Nagy Csaba Mátyás, Dunai Bettina, Kovács Péter, Kun Attila, Mádi László
Fény: Fogarasi Zoltán
Asszisztens: Fodor Katalin
Koreográfus: Kun Attila

Nézőképző tehát december 13-án a Kassa Trip hajón.

A helyszín különleges: a Kassa hajó 1939-ben épült, ez az egyetlen megmaradt magyar tengerjáró hajó. 2017 nyarán a hajó teljes körű felújításon esett át, szeptembertől pedig a Batthyány téren állva kínál egyedi szórakozási lehetőséget a kulturális programok rajongói számára. A Kassa hajót Te is bejárhatod velünk, ha december 10-ig elküldöd jelentkezésedet a due@due.hu címen "TRIP" jeligével.

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság