Eseménynaptár

Sajtóigazolvány
és tagjelentkezés

Shop

Shop

Ne dőlj be!

ne-dolj-be

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

Duésok TCCC titkainak nyomában

Kulissza Gerilla Brigádunk legújabb hódítása The Coca-Cola Company. Kalandos utazáson vehettünk részt - villamos, HÉV, busz - mire eljutottunk Dunaharasztiba, hogy betekinthessünk a Cola gyár kulisszái mögé.

Megtudhattuk, hogy a cég nemcsak az italgyártásra és ezzel kapcsolatban a fogyasztók biztonságára, hanem a környezetvédelemre, a sportos életmódra és a gyermekprogramok támogatására is gondot fordít.

Megnézhettük a gyártási folyamatot a palack gyártásától az üvegek megtöltésén át a cimkézésig és persze a termékeket is megkóstolhattuk.

Már az előtérben kellemes hangulat és kedves portás fogadta csapatunkat, majd egy teremben nassolnivalókkal és italokkal megrakott asztalok mellett megnéztük a gyár történetét.

Érdekességek:

1886-ban, Atlantában árultak először Coca-Colat - a recept és a név írásmódja azóta változatlan

1899-ben Benjamin Thomas és Joseph Whitehead 1 dollárért (!!!) megvette az ital palackozási jogait (A gyár akkori tulajdonosa nem látott sok fantáziát az ötletben, ezért adta ilyen olcsón a jogokat - gondolom utólag jól megbánta)

1892-ben megalapították a Coca-Cola Company-t

1915-ben a sok hamisított cola miatt kitalálták a kontúr üveget, ami a Coca-Cola védjegye (védett márka)

1928-ban az Amsterdamban megrendezett Olimpia óta az ötkarikás játékok fő támogatója.

1967-ben jelent meg Magyarországon a Coca-Cola. A Budapesti Nemzetközi Vásáron mutatták be.

1968-ban alapították az első magyar palackozót.

Elárulták nekünk, hogy egyéb sportrendezvényeket is támogatnak. Mint például az aerobik roadshow vagy a Balaton átúszás. De a környezetvédelemre is nagy gondot fordítanak a Coca-Colánál és gyermekprogramokat is támogatnak: "Fontosnak tartjuk, hogy szerepet vállaljunk a helyi közösségek életében." - mondta Mészáros Zsuzsanna, a cég PR referense.

Már 10 éve támogatják a Városligeti Gyermeknapot és a Coca-Cola Mikulás is útra kel télen.

Az előadás végén Pogány Édától, a cég sajtóreferensétől megtudhattuk, milyen érzés itt dolgozni: "Fantasztikus ilyen gyönyőrű gépek közt lenni. Mindig lenyűgöz ez a tisztaság, ami a palackozóban van. Jó érzés. Ha itt dolgozol, érzed magad mögött az erőt."

Baranyi Ágnes

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság