Eseménynaptár

Sajtóigazolvány
és tagjelentkezés

Shop

Shop

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

Brazilok - Filmajánló

A film elején az Egerhez közeli Noszvaj barlanglakásait látjuk. Itt, elég nagy nyomorban, még ma is élnek romák, földpadlós kunyhókban. Bár a barlanglakások többsége ma már látványosság.

Ideális helyszín egy a mélyszégyenséget is ábrázolni kívánó, ugyanakkor mégis üde, varázslatos filmhez. A tévés műsorvezető M. Tóth Csaba és Rohonyi Gábor közös rendezése a régi korok olyan nagy filmjeit is megidézi, mint Fábri Zoltán Két félidő a pokolban című alkotása. Csak hogy itt kisebb a tét: a helyi roma csapat és a helyi potentátok közti focimeccs győztese Brazíliába utazhat.

Kapcsolódó hírek

Taxidermia - Filmajánló

A film címe magyarul annyit jelent: halott állatok kipreparálása, ám a tulajdonképpen szkeccsfilmnek, vagyis összeillesztett rövidfilmekből, egymásra ható rövidfilmekből álló filmnek is tekinthető Pálfi György műnek csak az utolsó epizódja szól valóban egy preparátorról.

Üvegtigris - Filmajánló

Rolling gag-nek azt nevezzük, amikor egy szereplő újra és újra elismétli ugyanazt a poént. Ez az egyszerű fogás remekül alakítja a karaktert, hiszen a visszatérő mondat miatt azonnal azonosítani tudjuk.

Sátántangó - Filmajánló

Krasznahorkai László regénye, amiből a film készült, idén a legnépszerűbb külföldi regények egyike lett Kínában. Hiszen ott is ismerős lehet az elhagyott vidék, a vidékeiket, naivitásukat kihasználó idegenek története.

A meztelen diplomata - Filmajánló

Rejtő Jenő regényeit nem könnyű adaptálni. A sajátos, a pesti humorban gyökeredző Rejtő-humor nem elsősorban szituációs humort jelent, nem a történésekben rejlik a titka, hanem abban a sajátos, csak Rejtőre jellemző nyelvben, ami filmre nehezen ültethető át, nem is igazán parodizálható.

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság