Eseménynaptár

Sajtóigazolvány
és tagjelentkezés

Shop

Shop

Ne dőlj be!

ne-dolj-be

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

FELHÍVÁS! - Legyen április 30-a a Magyar Film Napja!

A magyar filmművészet megszületése óta eltelt közel 120 év minden időszakában nagy számmal voltak jelen olyan kiemelkedő tehetségű filmalkotók, akik hazai vagy külföldi pályájuk során világhírűvé tették a magyar filmet.

Az első magyar film, A táncz bemutatójára 1901. április 30-án került sor. Tisztelegjünk mostantól minden évben a magyar film nagy korszakai és alkotói előtt!

Legyen április 30-a A magyar film napja!

Felhívjuk a filmszínházakat, a forgalmazókat, a művelődési házakat, könyvtárakat, iskolákat és minden egyéb kulturális és oktatási intézményt, hogy csatlakozzanak A magyar film napja hagyományteremtő megünnepléséhez.A programok lehetnek vetítések, találkozók, szakmai beszélgetések, játékos vetélkedők - bármi, amivel a csatlakozó intézmények sikerrel meg tudják szólítani és be tudják vonni a közönséget.

Az ünnepre a Magyar Nemzeti Filmalap Filmarchívum Igazgatósága a magyar filmtörténetet átölelő filmlistát tesz közzé, amelyből minden partner kiválaszthatja az általa moziban vetíteni vagy online bemutatni kívánt filmeket. Felhívást intézünk azokhoz a filmforgalmazókhoz és filmgyártókhoz,akik magyar filmek vetítési jogaival rendelkeznek, hogy csatlakozzanak A magyar film napja kezdeményezéshez és lehetőség szerint kedvezményes feltételekkel bocsássák rendelkezésre filmjeiket.

Szívesen csatlakozna A magyar film napja megünnepléséhez?

Regisztráljon 2018. április 16-áig ITT.

#nezzmagyarfilmet  #magyarfilmnapja

Budapest, 2018. március 29.

Magyar Nemzeti Filmalap, Filmarchívum

Nemzeti Művelődési Intézet,

Mozisok Országos Szövetsége

Art Mozi Egyesület

Magyar Filmakadémia

Uránia Nemzeti Filmszínház

Diák-és Ifjúsági Újságírók Országos Egyesülete

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság