Eseménynaptár

Sajtóigazolvány
és tagjelentkezés

Shop

Shop

Így írtok ti

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

Sikeresen mutatkozott be az új kreatív központ

Minden oldalról pozitív visszajelzéseket kapott a nyílt napot követően a Millenáris Startup Campus, az első beköltözőkkel hamarosan szerződést is köthetnek. A régió legnagyobb kreatív- és startup-központja, a Millenáris Startup Campus (MSC) július 9-én kezdi meg tesztüzemét.

Délelőtt egy gazdasági és politikai program volt az előadóterem első rendezvénye: a Digitális Jólét Program (DJP) által kezdeményezett 5G Koalíció (5GK) plenáris ülésén az 5GK elnökévé választották dr. Palkovics László innovációs és technológiai minisztert – a tárcavezető elismerően beszélt a Millenárison végrehajtott felújításról és megerősítette Császár Dánielnek a Miniszterelnökség helyettes-államtitkárnak, hogy az MSC-projekt támogatandó. A megújított elnökség további tagjai: Budai J. Gergő, a Vodafone Magyarország vállalati kapcsolatokért felelős vezérigazgató-helyettese, Jakab Roland, az Ericsson Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója, Kaszás Zoltán, a T-Systems Magyarország vezérigazgatója, Jakab László, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Karának dékánja, Major Gábor, az IVSZ főtitkára és Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke. Az ülést követően az innovációs és technológiai miniszter az MSC ötletgazdája és a fejlesztési projekt szakmai irányítója, egyben a Millenáris Nkft. tulajdonosi joggyakorlója, dr. Császár Dániel helyettes államtitkár kíséretében bejárta a megújult létesítményt. A miniszter elégedettségének adott hangot, támogatásáról biztosította a kezdeményezést, valamint további szakmai egyeztetésről állapodott meg a helyettes államtitkárral a Millenárison létrehozott innovációs központ kapcsán. Kiemelendő, hogy a jelentős volumenű beruházást a kormányhatározatban előirányzott összeg harmadából, 1,7 milliárd forintból valósította meg a Miniszterelnökség.

Délután az előzetesen regisztrált száz szakmai érdeklődő, valamint a média képviselői járhatták be a közel 100 munkaállomásos közösségi irodateret, amelyhez 17 tárgyaló, 7 privát iroda, két szemináriumi terem, egy 1500 fős konferenciaterem és egy százfős előadóterem is csatlakozik. A sajtóvisszhang pozitív: az MSC-ről riportot közölt a Forbes és a Szeretlekmagyarország.hu is. Ami pedig még ennél is fontosabb: az első napon már nyolc startup jelezte beköltözési szándékát, a bérelhető irodákra két és félszeres a túljelentkezés, és a potenciális nagyvállalati partnerekkel is előrehaladott tárgyalásokat folytat a projekt kiemelt szakmai partnere, az IVSZ.

Az MSC július 9-én a startupoktól megszokott „béta-üzemmódban” nyitja meg kapuit. Az első beköltözőket – akik kedvezményes áron vehetik igénybe a központ szolgáltatásait – szakmai szempontok alapján választják majd ki, és tőlük a beruházás finomhangolását lehetővé tevő konstruktív visszajelzéseket is várnak majd.

Csillag Zoltán (forrás: Blogstar.hu)

(Fotók: Rácz László /N3 Kommunikáció)

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság