Eseménynaptár

Sajtóigazolvány
és tagjelentkezés

Shop

Shop

Így írtok ti

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

Kóla, hotdog, telefon

2007. október 12-én az A38 hajón rendeztük meg a Diák-médiatalálkozót, amelynek fő témája az újmédia és az internet volt. Közel kétszáz diákújságíró figyelme cikázott a Coca-Cola-sarok, a Hotdog közösségi portál standja és a Nokia telefonbemutatója, valamint a színpadi fellépők előadása között.

A programot Kecskés István egyesületi elnök nyitotta meg, műsorvezetőként a DUE új nemzedékéből igazolt Mavrák Katalin és Kovács Patrik felelt a tempóért.

Gesztitől a Felviig

Az előadók között volt Geszti Péter reklámszakember, Szalay Ádám, a Napló főszerkesztője és Szabados Balázs, a Figyelőnet szerkesztője. Utóbbi a DUE-sarokban lelkiismeretesen elemezte a diákújságírók elhozott cikkeit, tanácsokkal látva el az ifjú kollégákat. Nagy csalódást okozott a fiataloknak Szily László, az Index főmunkatársa, tudniillik nem jött el, és napközben is elérhetetlennek bizonyult.

Ott volt azonban Őri András a Diákhitel Központtól, Dankovich Tamás üzletfejlesztési igazgató a Nokiától, Vidó Viktor főszerkesztő a Hotdogtól, Spielmann Katalin médiamenedzser a Coca-Colától, Weyer Balázs főszerkesztő az Origotól és Pioker Zoltán Bence a Felvitől.

Fókuszban az új média

Az előadók hangsúlyozták, hogy a sajtó forradalmi változáson megy keresztül: az olvasók maguk is riporterré - mégpedig gyors riporterré! - válnak: fotóznak, kommenteznek, blogot indítanak, aktív alakítói az újmédiának. És ahogyan az egyik vendég találóan megjegyezte: az emberek a hírversenyben előnyben vannak a profi riporterekkel szemben, hiszen többen vannak, mint ők!

Ennek szellemében a találkozón sms-híríró versenyt is rendeztünk Coca-Cola ajándékcsomagokért, illetve a Koncert and Média jóvoltából Republic és Edda koncertjegyekért. A zsűriben Varga G. Gábor (Vasárnapi Blikk) és Herczeg Zsolt (InfoRádió) dolgozott.

Aki arra vágyott, lefotóztathatta magát a barátaival, és kinyomtatva kapta meg a képet, hogy megőrizhesse a DUE Diák-médiatalálkozójának emlékét.

Herczeg Zsolt

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság