Eseménynaptár

Sajtóigazolvány
és tagjelentkezés

Shop

Shop

Így írtok ti

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

Fontos a pénzügyi tudatosság

A pénzügyi tudatosság egyéni és nemzetgazdasági érdek, ennek egyik alapköve, hogy már a fiatalok is tudatosan tudják kezelni pénzügyeiket, ismerjék a pénzügyek világát: e célt tűzte ki magának a Pénz7 témahét.

Pénzügyi tudatosság címmel rendezett konferenciát a Pénziránytű Alapítvány november 16-án Budapesten. Balogh László pénzügypolitikáért felelős helyettes államtitkár elmondta, hogy az egyéni gyarapodáshoz szükséges a pénzügyi tudatosság, a tájékozottabb emberek pedig átgondoltabb döntéseket tudnak hozni. Mint Balogh László kiemelte: mindez nemzetgazdasági érdek is, hiszen a tudatosan kezelt pénzügyek javítják a családok életminőségét, az ország versenyképességét is.

A kormány tavaly elfogadta a Pénzügyi tudatosság fejlesztésének hétéves stratégiáját, amelyben első helyen szerepel a köznevelésen belül a pénzügyi oktatás megteremtése, erősítése, az első kétéves cselekvési tervben cél az élményalapú oktatás létrehozása. A pénzügyi ismeretek már önálló tantárgy a szakgimnáziumokban szeptembertől. A stratégia végrehajtásához elengedhetetlen a pénzügyi ismeretek átadására képes pedagóguskar – mondta el a helyettes államtitkár.

Magyarországon a 2014/2015. tanév óta - csatlakozva a „European Money Week” és a „Global Money Week” kezdeményezéshez – a Pénz7 témahét keretében az egyes országok általános- és középiskoláiban gazdasági-pénzügyi témájú tanórákat tartanak.

A program célja, hogy a fiatalok tudatosabban kezeljék pénzügyeiket, gyakorlatban is hasznosítható ismeretekkel rendelkezzenek a gazdaság és a pénzvilág működéséről. A Pénz7 illeszkedik a Kormány által 2017-ben elfogadott nemzeti pénzügyi tudatosságot előmozdító nemzeti stratégiához, segíti annak megvalósítását.

2019-ben a Pénz7 – a pénzügyi és vállalkozói tudatosság heteként – február 25. és március 1. között kerül megrendezésre hazánkban. A program pénzügyi témájának szervezői az Emberi Erőforrások Minisztériumának (EMMI) felkérésére a Magyar Bankszövetség (MBSZ) és a Pénziránytű Alapítvány (PA).  A Pénz7 vállalkozásfejlesztési, gazdálkodási témával is kiegészült, melyben szervező partnereink a Pénzügyminisztérium (PM), az Információs és Technológiai Minisztérium (ITM) és a Junior Achievement Magyarország Alapítvány (JAM).

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság