Eseménynaptár

Sajtóigazolvány
és tagjelentkezés

Shop

Shop

Így írtok ti

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

5 trükk hogy népszerűbb legyen a profilod

Szeretnél online népszerűbb lenni? Elképedve nézed a sztárok, esetleg ismerősök posztjait? Most elhoztunk neked 5 tippet, amitől jobb, népszerűbb lesz az Instagram, Facebook vagy akár Twitter fiókod.

1) Fontos az első benyomás- Válassz figyelem felkeltő profilképet!

Mivel mindenki előszőr a profilképedet nézi meg érdemes egy jól kidolgozott, mégis érdekes képet választani. Itt fokozottan ügyelj a kép minőségére és próbáld meg a legjobban mutatót kiválasztani, amit te is szívesen látnál másoknál.

2) Dobd fel a bemutatkozásodat/biodat!

Apró, mégis nagyon fontos dolog egy profilnál, hogy az ember milyen információkat oszt meg magáról. Próbálj meg egy olyan biot létrehozni, ami tükrözi saját magad és az ízlésed. Ne ess túlzásba! Elég pár információ, mint például az iskolád, melyik városban élsz, életkorod, esetleg mit sportolsz. Extra dolognak még egy idézet is elfér, amivel tükrözöd, a stílusod. Egy Instagram bionak nem kell tele lennie az összes barátod/barátnőd nevével és olyan információkkal, amik nem a nagyvilágra tartoznak!

3) Alakíts ki egy feedet!

A listának talán legfontosabb eleme ez, hiszen ha valaki megnézi a profilod ezt fogja látni. Egy igényes feed nagyon sokat tud dobni egy profilon és sokkal kellemesebb egy minőségi, összehangolt képekkel tűzdelt felhasználó oldalát nézegetni. Manapság már sokféleképen alakíthatjuk a feedünket.  A legfontosabb dolog itt, hogy egységes legyen, hiszen ez fogja feldobni. A legkönnyebben kivitelezhető talán az Instasize alkalmazással készült feed, ilyenkor két fehér csík jelenik meg a kép oldalán, hogy a fotó egy négyzetet alkosson. Nekem az egyik kedvencem, ha valaki ugyanolyan filterekkel és beállításokkal csinálja meg az összes képét és így alkot összefüggő feedet. Nehezebben kivitelezhető, amikor 3 képet töltünk fel egyszerre, hiszen ilyenkor mindig muszáj három képet készíteni és nem csak egyet. A legfontosabb dolog viszont, ha elhatározzuk, hogy egy feedet készítünk, hogy sokáig folytatni kell és ha esetleg megunjuk sajnos a képeink nagy része valószínűleg elveszik.

4) Mesélj

Nagyon kevesen csinálják, mégis talán az egyik legérdekesebb dolog, amit egy-egy posztból kilehet hozni, hogy mesélünk hozzá. Nem kell regényt írni, egyszerűen csak írd le mi a kép története, miért tetted ki vagy egyszerűen csak egy sztorit a fotóhoz kapcsolódóan. Itt sem kell dőlére ereszteni a dolgokat, de mégis sokkal többet mond egy ilyen kis szöveg, mint pár emoji.

5) Kivel, mikor, hol?

Jelöld meg azokat, akikkel együtt voltál valahol és rajta vannak a képeden vagy csak valamilyen szinten kötődnek hozzá. Ma már szinte minden helyen betudod jelölni magad, hogy hol tartózkodsz és ezt a képeknél se felejtsd el, hiszen így mindenki megtudja hol jártál és ráadásul, aki rákeres a helyre el tudja érni a fotódat és ezáltal még több emberhez jut el. Hastegek használatával is ugyan ezt az effektust tudod elérni, itt a kép témájához és hangulatához vonatkozó címkéket érdemes használni A tageket itt sem kell túlzásba vinni és fűt-fát megjelölni, mert az már teljesen valósághűtlen és nem is néz ki jól, hogy az ország lakosságának a fele a képeden virít.

                                                                                              (Lendvai Martin, Fotó: Miskolczi Milán)

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság