Eseménynaptár

Sajtóigazolvány
és tagjelentkezés

Shop

Shop

Így írtok ti

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

Nemzeti Civil Akadémia Beszámoló II.

2019-ben is a Nemzeti Civil Akadémia! A DUE Médiahálózat idén is elindította programját, ahol civil szerveztek tagjainak a DUE kommunikációs szakemberei tartanak képzést. A második alkalommal az online világ rejtelmeibe vezették be a részvevőket a DUE szakemberei.

A Nemzeti Civil Akadémia 2019. négy héten keresztül minden szerdán kerül megrendezésre. A programon résztvevő szervezetek lehetőséget kapnak arra, hogy különböző médiában elismert szakemberektől kapjanak segítséget, tanácsokat. Az előadások, interaktívak, így a jelenlévők bármikor feltehetik a kérdéseiket és elsőkézből kapnak rá választ.

A képzéssorozat második alkalmát rendezte meg e hét szerdán a DUE Médiahálózat, amelyen a civil szervezetek vettek részt.

A második alkalommal arról volt szó, hogy mit kínálnak a felhasználók számára a közösségi oldalak, de arról is szó esett, hogy hogyan kell civil szervezetként hatékonyan kapcsolatot tartani a sajtóval.

Az alkalmat Kruzslicz Dávid indította egy interaktív beszélgetéssel melyben szó esett a különböző közösségi felületek működéséről, hatékonyságáról. A résztvevők részletes beszámolót hallottak arról, hogy hogyan működik a facebook, mi alapján jelennek meg a posztok a hírfolyamon, mit lehet tenni annak érdekében, hogy minél több emberhez eljusson az, amit kommunikálni szeretnének.

Miután a Facebook rejtelmeit kivesézték a résztvevők, áttértek a különböző social felületekre, mint az Instagram vagy a Youtube. Megvitatták, hogy miért lehet ekkora sikere az Instagramnak, amikor ez „csak” egy valamiféle fényképalbum, illetve azt, hogy a Youtube-on fellelhető vloggerek, influencerek, miért kínálnak jó hirdetési felületet.

A programot Varga G. Gábor folytatta. Az ő előadása a sajtókapcsolatokról szólt, kiemelten arra fókuszálva, hogy a résztvevő egyesületek, hogyan tudnak hatékonyan, nem rámenősen kapcsolatot tartani az újságírókkal.

Ezen túl arról is szó esett, hogy lehet olyan e-maileket írni, amelyre egy szerkesztőségben felfigyelnek, mit kell tenni ahhoz, hogy egy újságíró komolyan vegye a szervezetet és jó szívvel írjon róla. A civilek olyan tippeket is halhattak Varga G. Gábortól, hogy ha van egy rendezvény, akkor az mitől lesz csábító a riportereknek, szerkesztőknek és újságíroknak, mikre kell figyelni, hogy mind a két fél jól járjon, elégedetten távozzon és a végeredmény mindenkinek jó legyen.

A Nemzeti Civil Akadémia III. alkalmán előadást tartó szakemberek:

11:00 – Dede Éva – A médiaüzenetek pszichológiája
12:30 – Molnár Eszter – Kérdezéstechnika – interjúkészítés a gyakorlatban

Szünet

12:45 – Kiss Gábor  Web ábécé – Honlapkészítési alapismeretek
13:45 – Pölcz Ádám – Tetten ért szavak – nyilvános beszéd a gyakorlatban

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság