Eseménynaptár

Sajtóigazolvány
és tagjelentkezés

Shop

Shop

Ne dőlj be!

ne-dolj-be

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

Czikkely Márton a 39. Médiatábor élén!

A Magyar Sajtó napján felfedtük, kik lesznek a 39. DUE Médiatábor vezetői. Ahogy láthattátok, idén új táborvezető debütál Czikkely Márton személyében. Ebben a czikkben (:P) saját magával beszélget, hogy bemutatkozzon és megtudhassuk milyen elképzelései vannak az idei táborról.
Innen átveszem a szót,

Hol tanulok, mit dolgozom?

A Szegedi Tudományegyetem orvoskarán tanulok. E mellett a Szegedi Biológiai Kutatóközpontban dolgozom, mint fiatal kutató. (Erről a két dologról hozzávetőleg végtelen időt tudok beszélni, bárkit bármi érdekel, kérdezzen nyugodtan, nagyon szívesen mesélek.) Röviden: azt vizsgáljuk, hogyan válnak ellenállóvá a baktériumok az antibiotikumokkal szemben.

Hogy kerültem a DUE-ba? Miért ennyire fontos nekem?

Gimnázium elején még nem tudtam mi szeretnék lenni, hát elkezdtem kipróbálni egy csomó dolgot. Dolgoztam kórházban, elkezdtem nyelveket tanulni, de a művészet iránt is nyitott voltam mindig. 2013 nyarán jöttem első táboromba, hogy kipróbáljam magam a média világában. Ahogy évről évre egyre jobban elmélyedtem a területen, és egyre jobban kezdtem beleszeretni a tudományba is, rájöttem, hogy egyiket sem tudom elengedni a másikért. Szerencsére, mint fiatal kutató és egyetemista, mind a két szenvedélyemet űzhetem egyszerre.

És hogy ez miben nyilvánul meg?

Főszervezője vagyok egy Science Show-nak, amit egy lendületes csapattal szervezünk a Budapest belvárosában lévő MEMO Házban. Esti programjainkon 2-2 tudóssal ismerkedhet meg a közönség könnyed, szórakoztató stílusban.

A kutatás során, ha igazán sikeres akar lenni valaki, elengedhetetlen a megfelelő kommunikáció. Ki kell állni az egész világ elé és elő kell tudni adni a munkád 1 percben, 5-ben, 20-ban és 90-ben is. Fel kell tudni tenni a megfelelő kérdést a megfelelő pillanatban. Tudni kell kiváló anyagokat írni, tervezni, időt beosztani, kulturáltan vitázni, ön-márkát építeni. Tudni kell csapatban dolgozni, és egyénileg is nagy teljesítményt nyújtani.

A DUE táborokban minden ilyen képességet gyakorolni lehet egy védett környezetben, tét nélkül, de mégis profin, megfelelő visszajelzéssel. Ezek olyan képességek, amik életre szóló előnyt jelentenek majd szinte bármilyen állásban is helyezkedjen el az ember.

Ezzel már kicsit bevezettem miért érdemes eljönni a 39. DUE Médiatáborba. Mi más van még?

Egy fiatal ám profi csapattól tanulhatsz. Kipróbálhatod magad, mint újságíró, TV-s, vlogger, rádiós, fotós, grafikus és online újságíró. A tábor szakmai vezetői az ország legnagyobb médiumaitól jönnek a táborba. Ők segítik majd az év 10 legjobb napjában a csoportok munkáját, hogy valóban profi produktumok születhessenek. A tábor olyan mintha egy párhuzamos világ tökéletes társadalmában élhetnénk 10 napig. Mindenki kibontakozhat úgy, ahogy neki tetszik. Ehhez minden támogatást megadunk. Senkibe sem fojtjuk bele szót, és bármilyen is vagy, bárhogy gondolkozol megtalálod a helyed.

Mit szóltam, hogy idén én lettem a táborvezető? Mit fogok csinálni?

Elsőre természetesen nagy meglepetés volt, amikor felkértek. Megtiszteltetésnek érzem, és remélem fel fogok tudni nőni elődjeimhez. Öröm egy ilyen kiegyensúlyozott és profi csapat élén állni. Minden erőmmel azon leszek, hogy minden a helyén legyen a táborban. Bárkinek bármi kétsége van, forduljon hozzám bizalommal, azon leszek, hogy megoldjunk minden felmerülő problémát.

Még egy kis infó magamról:

7 éve tanulok spanyolul, ami a kedvenc idegen nyelvem. Imádom a zenéiket, táncaikat, az embereket és mindent. Rengeteget voltam Spanyolországban. Részt vettem kint koncert szervezésben a Sagrada Familiaban, nyári tábor szervezésben helyi magyar gyerekeknek és még az El Camino zarándokutat is végig jártam.

Szóval összegzésként: találkozzunk a DUE 39. Médiatáborában. Király lesz.

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság