Tuti appok töri tanuláshoz

TÖRTÉNELMI NAPTÁR

Ez az applikáció az egész világtörténelmet magába foglalja, egészen az őskortól napjainkig. Egy folyamatosan frissülő adatbázisról beszélhetünk, amely azonban offline is működik. Összegyűjtheted kedvenc történelmi eseményeidet is, sőt, több nyelven is elérhető az összes adat és évszám. Sportesemények, háborúk, koronázások – soha többi nem fog gondot okozni az évszámtanulás.

SULINET TUDÁSBÁZIS

A www.tudasbazis.sulinet.hu egy, a teljes általános és középiskolai tananyagot lefedő weboldal, ahol tényleg mindenre választ kaphatsz, így az összes történelmi kérdésedre is. Nem csak definíciók és évszámok találhatók meg ezen a weblapon, hanem izgalmas videós és képi anyagok csatákról, uralkodókról és fontos, történelmi pillanatokról, ezen kívül az oldalon található tesztek segítségével le is ellenőrizheted tudásodat.

WORLD HISTORY QUIZ

Ez az angol nyelvű applikáció több mint 150 kérdéssel szolgál a történelem iránt érdeklődőknek: izgalmas feladatok, képfelismerés, nehezebb és könnyedebb kérdések, izgalmas fun-factek: ez várja azt, aki letölti ezt a teljesen ingyenes alkalmazást.

QUIZLET

A Quizlet egy eredetileg szótanulásra kifejlesztett applikáció, viszont ha az ember találékony, évszám-és meghatározás tanulásra kiválóan használható. Csak megadod a szót és a magyarázatát, az app pedig különböző feladatokat, memóriajátékokat és teszteket generál Neked egy kattintásra.

TED

A TED egy nemzetközi közösség, amelynek célja tudást átadni egymásnak. Az alkalmazásukban előadásokat hallgathatsz meg olyan érdekes témákban, például hogy milyen elrejtett történeteket találtak régi festményekben, vagy, hogy mégis pontosan mi történhetett a dinoszauruszokkal. Lehetőség van az előadások lementésére videó- vagy hanganyagformátumban (podcastként), és offline magaddal is veheted a tudást. A legtöbb előadás elérhető magyar feliratosan is.

HIPERSULI

„Appokkal, online megoldásokkal nem csak otthon, de az iskolai tanórákon is könnyebb a tanulás, és a használatukkal a diákok és a tanárok egyaránt úgy érezhetik, hogy tényleg 21. századi oktatásban vehetnek részt.” – mondta el Koren Balázs, a Hipersuli projektvezetője. A Hipersuli a Telenor digitális oktatási programja, amelyben a Telenor általános és középiskoláknak segít abban, hogy milyen alkalmazásokat használjanak, biztonságos internethasználatra oktatja a diákokat, illetve wifi-routerekkel segíti az iskola munkáját. Ezen kívül a tanárok és a diákok egy folyamatosan bővülő weboldal, a www.hipersuli.webuni.hu  segítségével különböző videó alapú, online képzéseket végezhetnek el, és új internetes tanulási segédeszközöket ismerhetnek meg, amikkel könnyebb például a szótanulás vagy a tesztkészítés.

(Vadász Viola)