Eseménynaptár

Sajtóigazolvány
és tagjelentkezés

Shop

Shop

Így írtok ti

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

Gazdára talált egy robogó, és egy ingyen jogosítvány- KRESZ- teszt eredményhirdetés 2019

A 26. Országos Ifjúsági Sajtófesztiválon kiderül, hogy ki a legnagyobb KRESZ tudor, ugyanis egy élő döntőn mérethették meg magukat a GENERALI Nagy Diák KRESZ-teszt 3. versenyzői.

 A Generali Nagy Diák KRESZ-teszt döntőjén, két győztest hirdettek: külön játék zajlott az elektromos robogóért, és külön a jogosítványért.

Motolux Yaris Plass mopedet Géczi Kornél vitte haza, a jogsi megszerzésének lehetősége pedig Zentai Bálintnak jutott. Utóbbi sokat biciklizik Pesterzsébeten és Csepelen, így plusz tapasztalatokkal gazdagodik napról-napra, és persze mindkét győztes a felkészülés során bemagolta a KRESZ-könyvet.

A népszerű közlekedésbiztonsági játék, a GENERALI Nagy Diák KRESZ-teszt középdöntőjét és döntőjét Budapesten, a 26. Országos Ifjúsági Sajtófesztivál keretein belül rendezte meg a DUE Médiahálózat 2019.május 28-án. Az eseménynek a fővárosszívében található Akvárium Klub adott otthont.

A második fordulóban a 16 000 résztvevőből 1 000 diák vehetett részt, az online felületen adott válaszok helyességének függvényében. Akik a legmagasabb pontszámot érték el, értelemszerűen bejutottak a döntőbe. A második fordulóban részt vevő diákok e-mailen kapnak értesítést és további részletes információkat az eseményről.

A DUE Pető Attila KRESZ-professzorral és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság közreműködésével egy olyan tesztet állított össze a második megmérettetésre, amely megmutatja, hogy a közlekedéssel kapcsolatosan mennyire pontos a diákok tudása. A GENERALI Nagy Diák KRESZ-tesztmásodik felvonásában egy számítógépes tudáspróba várta a játékosokat, ami olyan, mint a jogosítvány megszerzésénél is alkalmazott KRESZ-vizsga. Az eduKRESZ feladatainak a megoldásakor a helyes válaszok pontszámai, valamint a gyorsaság is befolyásolja a helyezést.

A harmadik fordulóba, azaz a döntőbe 12 diák jutott, akik egy színpadi kvíz keretében mérhették össze a tudásukat.

A versenyzőknek el kell dönteniük már az elején, hogy a két értékes nyeremény közül melyikért szállnak versenybe. A két legjobb ugyanis vagy egy robogó boldog tulajdonosa lehet, vagy egy ingyenes jogosítványszerzési lehetőséggel gazdagodhat. Ez utóbbi díj nemcsak az elméleti vizsgákat tartalmazza, hanem a vezetéssel töltött alap óraszámot is magában foglalja.

Az egész napos Sajtófesztivál az Akvárium Klubban sok izgalmas programmal várta a résztvevőket. Személyesen találkozhattak a KRESZ-professzorral, közlekedésbiztonsági játékokon vehettek részt az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság jóvoltából. Kipróbálhatták például egy „részeg szemüveg” segítségével, hogy milyen veszélyes az ittas vezetés, a Generali standján megtanulhatták az elsősegélynyújtás alapfogásait.

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság