Eseménynaptár

Sajtóigazolvány
és tagjelentkezés

Shop

Shop

Ne dőlj be!

Így írtok ti

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

Mutass be egy uniós finanszírozású projektet- Szelfizz! Írj! Pályázz! Nyerj!

Az aktuális uniós fejlesztési ciklus (2014-2020) végéhez közeledve az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) és a Pénzügyminisztérium Gazdaságfejlesztési Programok Végrehajtásáért Felelős Helyettes Államtitkársága pályázatot hirdet a 26. Országos Ifjúsági Sajtófesztivál alkalmából.

A pályázat célja, hogy jobban megismertesse az uniós forrásból származó támogatások rendszerét a fiatalabb korosztályokkal, felfedezhessék az azokban rejlő egyedülálló lehetőségeket, és ezáltal elmélyítse bennük az Európai Unióhoz való tartozás jelentőségét, annak közösségi élményként való megélését.

JÁTÉKSZABÁLYZAT

Feladat

Az aktuális uniós fejlesztési ciklus (2014-2020) végéhez közeledve az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) és a Pénzügyminisztérium Gazdaságfejlesztési Programok Végrehajtásáért Felelős Helyettes Államtitkársága pályázatot hirdet a 26. Országos Ifjúsági Sajtófesztivál alkalmából.

A pályázók feladata:

Mutass be egy, a környezetedben fellelhető Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP), vagy más Európai Uniós támogatásból finanszírozott program keretében megvalósuló projektet. A forma megválasztásában szabad kezet kapsz, írhatsz cikket, vagy riportot, de akár interjút is készíthetsz projektgazdával.

A pályázat célja, hogy jobban megismertesse az uniós forrásból származó támogatások rendszerét a fiatalabb korosztályokkal, felfedezhessék az azokban rejlő egyedülálló lehetőségeket, és ezáltal elmélyíteni bennük az Európai Unióhoz való tartozás jelentőségét, annak közösségi élményként való megélését.

A megírt „pályamunkáknak” az alábbi feltételeknek kell megfelelniük:

- az írások minimum 2500, maximum 5000 karakter hosszúak lehetnek (1,5-es sortávolság, Times New Roman betűtípus, 11-es betűméret), a másodikat választók esetében adott a 15 mondat hosszúságú szöveg (szintén 1,5-es sortávolsággal, Times New Roman betűtípus, 11-es betűméret).

- az írásos munkának tartalmaznia kell saját készítésű képanyagot, vagy adott esetben videót, melynek kapcsolódnia kell a cikk témájához;

- a pályázóknak fokozott figyelmet kell arra fordítaniuk, hogy a beadott munkájuk semmilyen másokat sértő szöveget nem tartalmazhat.

A jelentkezők többek között a következő weboldalakon tájékozódhatnak az Unió intézményeiről, szakpolitikáiról, programjairól, pályázatairól és aktuális híreiről:

Uniós támogatásból megvalósuló projektek: https://www.palyazat.gov.hu/tamogatott_projektkereso

Uniós fejlesztések Magyarországon: https://lakossag.szechenyi2020.hu/

Európai Bizottság Magyarországi Képviselete: https://ec.europa.eu/commission/index_hu

Részvételi feltételek

A versenyre olyan diákok jelentkezését várjuk, akik a 2018/2019-es tanévben középiskolai tanulói vagy hallgatói jogviszonnyal rendelkeznek. A versenyre az ország minden tájáról várjuk a jelentkezőket.

Pályázatok elbírálása

A beérkezett pályázati anyagokat  a Gazdaságfejlesztési Programok Végrehajtásáért Felelős Helyettes Államtitkárság kommunikációs munkatársai fogják elbírálni, kiemelt figyelmet fordítva a pályázatok ötletességére és kreativitására.

Jelentkezés módja

Az uniós finanszírozású projektről készített pályázati anyagot elektronikus formában az alábbi e-mail címre szíveskedjenek elküldeni: gfp.sajto@pm.gov.hu

Beküldési határidő

2019. szeptember 15.

Nyertesek kihirdetése, értesítése

A helyettes államtitkárság munkatársai a feladatonként 3 nyertest a döntés meghozatalát követően, 2019. október 1.-ig a pályázati anyagukban megadott elérhetőségen (e-mail) értesítik.

Nyeremények

A főnyeremény egy kerékpár, a Neuzer Kerékpár Kft felajánlásával, továbbá az Alföldi Nyomda Kft könyvcsomagja és egyéb Széchenyi2020 ajándéktárgyak.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság