Eseménynaptár

Sajtóigazolvány
és tagjelentkezés

Shop

Shop

Így írtok ti

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

A médiatábor első napja

A médiatábor első napját a Szabadsáv-testvériség indította be egy pörgős reggeli műsorral - ez az egyetlen olyan RÉM (Reggeli Ébresztő Műsor) melyet nem a csoporttagok, hanem a csoportvezetők vezetnek.

A név kötelez!

SÖRényes Hangász, A Szövetschég, rádióAKTÍVfröccs, Vizuátriai osztály és Re-flex - a DUE 31. Kommunikációs és Média Szaktáborának csoportjai így nevezték el magukat. A hangászok a különböző technikai problémák elhárítására, valamint a rendezvények, rádióműsorok technikai biztosítására álltak össze. A Szövetschég az újságírás/rádiózás/ videoújságírás rejtelmeibe kalauzolja csoporttagjait, míg a rádióAKTÍVfröccs a tábori produktumok legjavát fogja előállítani - az újságok mellett rádióműsorokat vezetnek reggel, délben és este. A Vizuátriai osztályra felvételt nyert "páciensek" a fotózás trükkjeit leshetik el, ők töltik meg képpel a tábori újságokat, a DUE Online-t, valamint saját  kiállítást is szerveznek, idén Weöres Sándor írásaiból fognak néhányat "képbe hozni".
A Re-flex csoport tagjai a valódi kulisszatitkokat leshetik el csoportvezetőiktől. A televíziós műsorok készítésének ábécéje magában foglalja a kamerakezeléstől a vágáson át a riporteri munkáig mindegyiknek a csínját-bínját. A tábor alatt híradókat és egy kisfilmet fognak leforgatni.

Vetélkedtünk

A mai nap legjavát a csoportnevek kitalálása vitte el, ezért az esti szórakozás ránk fért. Az Érsok-Kruzslicz emlékvetélkedőben a három csapat különböző feladatokban mérhette össze rátermettségét, a "lefizethetetlen" zsűri előtt. A ZRT (Züllött Raszta Team), a Trójai Falovak és a Feketék Fehéren - többek között - ódákat írtak magukról, melyeket különböző, háztartási eszközökből hangszerekké avanzsált tárgyakkal kísértek, képzeletbeli és létező filmek rövid összefoglalóját mutogatták el. A versenyt a Feketék Fehéren csoportja nyerte.

Holnap már a reggeli ébresztőműsort is a táborosok fogják vezetni, valamint mindegyik csoport belefog első produktumának elkészítésébe.
 


 

Szöveg: NMZS
Kép: Szojka Adrienn

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság