Eseménynaptár

Sajtóigazolvány
és tagjelentkezés

Shop

Shop

Ne dőlj be!

Így írtok ti

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

Nézd meg! Fogd meg! Próbáld ki!

A SzakMázz! kiállítást idén nyolcadik alkalommal rendezték meg a HUNGEXPO-n. A népszerű, interaktív bemutatókkal szinesített rendezvényen a fiatalok csaknem száz szakmával ismerkedhettek meg testközelből.

A SzakMázz! kiállítást idén nyolcadik alkalommal rendezték meg a HUNGEXPO-n. A népszerű, interaktív bemutatókkal szinesített rendezvényen a fiatalok csaknem száz szakmával ismerkedhettek meg testközelből. A kormányhivatal szervezésében megrendezett eseményre nagyon sok intézmény és munkáltató települt ki, hogy bemutatkozhassanak a jövő munkaerő bázisának.

A Pályaválasztási kiállítás célcsoportjai a 7. és 8. osztályosok voltak, valamint a szakképzettséggel nem rendelkező középiskolás tanulók. Elsősorban ennek a korosztálynak hívták fel a figyelmét azokra a lehetőségekre, amikkel a jövőben segítik a pályaválasztásukat.

SZAKMAZZ 27.jpg

A SzakMázz két napos rendezvényén a DUE Médiahálózat is képviselte magát. A DUE standjánál egy szerencsekereket lehetett megpörgetni, és rengeteg értékes ajándékkal kedveskedtünk az érdeklődő fiataloknak. A korábbi Due Tallózók is elérhetőek voltak a standunknál. A sajtóigazolványról, a népszerű Sajtófesztiválunkról, a hamarosan induló Pénzügyes Tesztünkről és nem utolsó sorban a remek táborunkról is kaptak információkat a standunkhoz érkező fiatalok.

További részletes információkat és izgalmas programjainkat megtaláljátok a honlapunkon: www.due.hu

Budapest Főváros Kormányhivatala legfőbb célkitűzése, a munkaerő kínálatának fejlesztése, a szakképzettség növelése és a munkaerő igény kielégítése. A kétnapos rendezvénysorozatot, 2019. október 9-én dr. Buzsák Katalin, a Budapest Főváros Kormányhivatalának főigazgatója nyitotta meg. Beszédében kiemelte, hogy a rendezvény célja mindenek előtt a figyelemfelkeltés, és ezáltal az esélynövelés annak érdekében, hogy a munkaerőpiac életképes legyen.

Bodó Sándor Pénzügyminisztérium államtitkára is beszédet mondott, és arra buzdította a fiatalokat, hogy minél több iskola standját látogassák meg, kérdezzenek bátran, érdeklődjenek, hiszen csak így tudják eldönteni, hogy milyen szakirány szimpatikus a számukra.

SZAKMAZZ 8..jpg

A rendezvény megnyitóján Kucsák László, Nemzeti Szakképzési és Felnőttoktatási Hivatal elnöke is felszólalt, aki megemlítette, hogy ebben a színes forgatagban nemcsak a fiatalok, hanem a szülők is kiemelt célcsoportnak számítanak, hiszen ha ők tájékozottak, akkor sokkal könnyebben tudnak segíteni a fiataloknak az információk birtokában.

Az ünnepélyes megnyitó után a színpadot birtokba vették az iskolák is, amelyek így kaptak lehetőséget, hogy bemutathassák az intézményük tevékenységeit. A kreatív divatbemutatón, a zenés-táncos fellépéseken keresztül, a főzőiskolákon át, rengeteg érdekes produkcióval kedveskedtek a helyszínen a fiatal közönségnek. Ezen kívül kvízjátékokkal, nyereménysorolásokkal tették még izgalmasabbá a rendezvényt.

A kétnapos rendezvény az „Építsd a jövőd!” építőipari rendezvénysorozatnak is helyet adott, aminek ez volt a budapesti állomása. Az interaktív szakmai nap fontos feladatának tűzte ki, hogy minden segítséget megadjon a fiataloknak, a szülőknek és a pedagógusoknak, hogy mennyi izgalmas lehetőség rejlik ebben a szektorban.

A rendezvény kiállítóiról is kaphattok bővebb információt a

http://www.szakmazzbudapest.hu/kiallitoink oldalon.

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság