Eseménynaptár

Sajtóigazolvány
és tagjelentkezés

Shop

Shop

Így írtok ti

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

Novák Péter a médiatáborban járt

Reggel a Szövetschég vezette RÉM-re ébredhettek a táborozók. A műsor különlegessége az volt, hogy a szokásos „zene-beszélgetés” kombinációját kiegészítették előre felvett anyagokkal. Megjelent az első Partilap, a rádióAKTÍVfröccs csoportja végiggürizte az éjszakát, hogy reggelre készen legyenek...

Az A/4-es méretben megjelent újság struktúrája (és nem tartalma!) a pár hónapja megújult Népszabadság arculatát tükrözte - rovatokkal, tudósításokkal fűszerezve. A képeket a Vizuátriai osztály készítette.

Délben újabb Látványkonyha várta a tudásra éhes táborozókat, Kecskeméti Dávid az ételfotózás rejtelmeibe vezette be a hallgatóságot. A menzáról kikért ebéd (makaróni) némi optikai tuning után mindenkiben felkorbácsolta a farkaséhséget.

A délután a csoportfoglalkozásoké volt, így ki-ki a sátrak hűvösét, vagy a Balaton partját választotta célnak.
A délután legnagyobb durranása Novák Péter látogatása volt, aki Magyar Telekom hello holnap! mozgalmának szóvivőjeként a fenntartható fejlődésről tartott előadást. Az indulatokkal fűszerezett prezentációból megtudhattuk, hogyha a társadalom nem változtat a fogyasztási szokásain, ötven év múlva olyan alapvető élelmiszerek fognak hiányozni az asztalunkról, mint a hal…

Vacsora után kezdődött a mustra, Kecskés István, a DUE elnöke a táborozókkal együtt kivesézte a reggeli Partilapot, és a RÉM-et, mindkettő pozitív felhangot kapott.

Nem sokkal ezután a táborozók a Szövetschég kisfilmjét nézhették meg. Az Indexes videók és a Ryan közlegény megmentésének furcsa nászából megszületett produktum a tegnapi „Atomháborút” hozta vissza - haditudósításként tálalva a harctól távolmaradt csoporttagoknak.

Rövid összegzés és értékelés után az Olajfalók című „ál-dokumentumfilmet” nézhettük meg. A nyolcvanas évek végén forgatott film egy nem létező állatfaj, az olajfaló nyomában járt. Utána a Hipi hopi - lopott tánc című, szintén hackfilm következett. Ez a kisjátékfilm Takács József és a hip-hop (rap) kialakulásának történetét követi végig. Az '56-os disszidens család gyermeke egyetemi éveiben egy magyar népszokás nyomába ered. Kisfilmet készít az ősi magyar hipi-hopiról, aminek nyomaira nyagszüleinek falujában, Fövesen bukkan.

A szerkeztőségben a lámpák ma éjjel is végig égni fognak, a Szövetschég csapata holnap reggelre elkészíti első Partilapját.

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság