Eseménynaptár

Sajtóigazolvány
és tagjelentkezés

Shop

Shop

Így írtok ti

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

Munkában a DUE külügyi szekciója

Ohrid, a fények városa adott otthont idén a European Youth Press (EYP), az európai diákújságíró egyesületeket és egyéb európai médiumokat tömörítő szervezet éves közgyűlésének, amin a DUE küldöttsége is részt vett.

A két napos egyeztetés alatt több, az EYP működését közvetlenül befolyásoló döntés született, amivel a tagszervezeti delegáltak reménye szerint a szervezet életében egy új fejezet nyílhat meg.

A legfontosabb változtatások a tagszervezetek és az EYP, illetve a 7 fős irányító testület egymással való kommunikációját érintették. Ezek szerint a jövőben egy sokkal gyorsabb, hatékonyabb, akadályoktól mentes interakció valósul majd meg, ami a sokkal szorosabb tagszervezeti együttműködések alapja lehet; a viták ugyanis rávilágítottak arra, hogy a megfelelő munkamegosztás érdekében szükség van olyan nemzetek közötti összefogásokra, amik képesek az EYP által eddig is menedzselt projekteket továbbvinni, vagy újakat életre hívni.

Döntés született továbbá öt új tag felvételéről a szervezetbe, amivel az EYP főleg a Balkán régióban vált erősebbé. A szavazások értelmében Montenegró, Bosznia-Hercegovina, Szerbia valamint Lettország újságíró szervezetei, valamint egy páneurópai kezdeményezés, a Europe&Me újság vált egyelőre megfigyelő taggá. Ez a tagsági státusz egy éves időtartam után változhat, így a jövő évben tervek szerint Máltán rendezendő közgyűlésen akár 22-re is bővülhet a teljes jogú EYP tagszervezetek száma.

 

Lovas Oszkár

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság