Eseménynaptár

Sajtóigazolvány
és tagjelentkezés

Shop

Shop

Így írtok ti

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

Média, Hekk

Technikai okok miatt bő fél napot csúszott a rádióAKTÍVfröccs Partilapja, így csak tegnapelőtt éjszaka olvashattuk a csoport munkáját. A csütörtöki nap mumus volt a Szövetschégnek is-tönkrementek a számítógépek, amikkel az esti tévéműsort vágták volna....

Kétség kívül azonban a "Bírtam Füredig" tehetségkutató volt a nap témája. Délelőtt Bocz Marci, a SÖRényes Hangász csoport egyik vezetője tartott előadást a hangmanipulációról-ennek keretében Glacz Norbert táborozónk hangját "rajzolta újra" egy hangszerkesztő szoftver segítségével, amit aztán beleillesztett egy zenei alapba-és ezzel a mozdulattal megszületett Glacz Norbi sztár-alteregója,  Bad Pizza Junior.

Az előző éjszaka megjelent Partilapot elemezte ki a rádióAKTÍVfröccs és a Vizuátriai osztály egy közös csoportfoglalkozáson a Balaton partján. A közös csoportfoglalkozásnak az volt az apropója, hogy a fotós csoport itt nem csak eseményfotózással segítette az újságírók munkáját, hanem műtermi fotókkal és portrékkal is.

Este szintén "Fröccsék" készültek, méghozzá egy esti műsorral, amelyben a boldogság nyomát kutatták. Több táborozót kérdeztek meg arról, hogy szerintük mi a boldogság-és csak egyszavas válaszokat fogadtak el. S bár már az ókorban is fejtörést okozott ez a kérdés a filozófusoknak, táborozóink kivágták magukat: Sör, nő, kaja, egyaránt szerepeltek a repertoárban.

A Kecsó által szponzorált, s a frissen sztárrá transzformálódott Bad Pizza Junior(Képünkön) által védnökölt " Bírtam Füredig" tehetségkutatóra számtalan jelentkező akadt. Volt Rubik-kocka kirakás villámgyorsan, bekötött szemmel, népdaléneklés, léggitározás, hajfésülés, Verebes István utánzás, popszáméneklés és beatboxolás. A mindig korrekt zsűri végül "Hekket", az aranytorkú énekest és "Hádizst" a durrogószájú beatboxert eresztette össze a döntőben. A hangszálak és szájizmok csatájából végül "Hekk" került ki győztesen, nyereménye egy csücsörítő porcelándelfin lett.

A buli után a Szövetschég a szobák helyett a lapszerkesztőségbe ment, és hajnalig készítették a reggelre formát is öltő Partilapot.

Szöveg:NMZS
Kép: Tóth Zoltán

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság