Eseménynaptár

Sajtóigazolvány
és tagjelentkezés

Shop

Shop

Így írtok ti

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

Tábori rangadó

Az ifjúság diadalát hozta az egy éves kihagyás után ismét megrendezett táborlakók-táborvezetők mérkőzés. A találkozót megelőzően nagyon fogadkoztak a felek, Kecskés István például fölényes diadal vizionált övéinek, ám visszatérését nem övezte siker...

A mérkőzés előtt meglepő átigazolási hír borzolta a kedélyeket, mely szerint a táborvezetők Szabados Tünde megszerzésével igyekeztek javítani esélyeiken.
Az összecsapást a Váry Gábor vezette, nagyrészt a rutinra építő kvartett kezdte, ám az első igazi gólszerzési lehetőség így is a táborlakók előtt adódott, Berei Dániel remek cselek után bombázott centikkel a kapu mellé, majd néhány perccel később Tomszer Miklós védett nagyot.
Hiába játszott mezőnyfölényben a feltörekvő tehetségekből álló négyes, és akad jóval több kialakított helyzete, a seniorok is könnyen vezetést szerezhettek volna, Beke Dániel azonban elhibázta a ziccert.
Fordulás után sem változott a játék képe. Az első tíz perchez hasonló, taktikus, stabil védekezésre építő játékot mutattak be a táborvezetők. A kérdés az volt, képesek lehetnek-e végig erre a fegyelmezett futballra. A nehéz, homokos talaj mindenesetre ellenük dolgozott.
A 18. percben aztán Ollári Gergő lőtte ki parádésan a kapu bal felső sarkát, úgy, hogy a labda a keresztlécet is érintette. Ezzel megérdemelten jutott vezetéshez a táborlakók csapata.
Az eredmény a hajrában már nem változott, így a 2009-es vereség után, ismét csak a táborvezetők gratulálhattak a győztes fiataloknak.

(Szöveg: Tóth István, Fotó: Deák Nikolett)

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság