Eseménynaptár

Sajtóigazolvány
és tagjelentkezés

Shop

Shop

Így írtok ti

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

A DUE Médiatáborról szülőknek

Minden szülő szeretné, ha a gyermeke sikeres lenne. Ehhez ma elengedhetetlen, hogy jól tudjon kommunikálni, „el tudja adni magát”. A mai diákoknak már kitűnő kommunikációs képességekkel kellene rendelkezniük, hogy a megszerzett elméleti tudásukat meggyőzően tudják előadni az iskolában.

Minden szülő szeretné, ha a gyermeke sikeres lenne. Ehhez ma elengedhetetlen, hogy jól tudjon kommunikálni, „el tudja adni magát”. A mai diákoknak már kitűnő kommunikációs képességekkel kellene rendelkezniük, hogy a megszerzett elméleti tudásukat meggyőzően tudják előadni az iskolában, az egyetemen vagy később, a munkahelyén. Az ehhez szükséges képességek megszerzésére sajnos az iskolai keret nem elegendő. A DUE Kommunikációs és Média Szaktáborában az ehhez szükséges készségeket magas szintre fejlesztjük.

 

A DUE Médiahálózat 2012-ben ismét megszervezi médiatáborát 12-25 éves diákok részére. Az egyesület, mely több mint negyedszázada rendez táborokat és képzéseket, óriási tapasztalattal rendelkezik mind a táboroztatás, mind a készségfejlesztés, mind a diákok elméleti és gyakorlati oktatása terén.

 

Információk

Ma már senki számára nem kétséges, hogy egy mai fiatal nem tud olyan pályát választani, nincs olyan felsőoktatási intézmény, alig van olyan munkahely, ahol ne lenne szükség a kitűnő kommunikációs készségekre. Napjainkban már az iskolától kezdve alapkövetelmény, hogy a diák összeszedetten, átgondoltan feleljen, vizsgázzon, írjon házi dolgozatot vagy esszét.

A kommunikációs készségfejlesztésen túl gondolunk azokra a középiskolásokra is, akiknek eltökélt szándékuk, hogy kommunikáció szakon tanuljanak tovább. Ők a tábor ideje alatt a média minden szegmensébe betekinthetnek, és egyrészt a gyakorlatban tesztelhetik, hogy valóban ezzel szeretnének-e foglalkozni, másrészt a továbbtanuláshoz szükséges pótolhatatlan tudásra tesznek szert. Rajtuk kívül a táborban elsajátítható elméleti és gyakorlati ismeretek általában a bölcsészkarok hallgatóinak is segítséget nyújtanak.

Mindezeket biztosítja a Diák- és Ifjúsági Újságírók Országos Egyesületének több évtizedes szakmai tapasztalata alapján fejlesztett nyári Kommunikációs és Média Szaktábora.

 

Elsajátítható ismeretek

– számítógépes programok, felhasználói ismeretek (szövegszerkesztő, kiadványszerkesztő, grafikai, hang-, mozgóképvágó és adáslebonyolító, webszerkesztő, prezentációkészítő programok)

– prezentációk készítése, gyakorlata

– a minőségi sajtó középpontba helyezése

– betekintés a média világának működésébe

– a hírek készítése és értelmezése

– riportkészítés, cikkírás

– újságszerkesztés, grafikai tervezés

– digitális fotózás, képszerkesztés

– televíziós műsorkészítés, vágás

– rádióműsor-készítés

– online újságírás, szerkesztés

 

A képzés

A táborban 8-10 fős, kis csoportokban folyik a munka, csoportvezetők irányításával.

A médiatáborban újságokat, rádió- és tévéműsorokat, online újságot, weblapot készítenek a résztvevők. Munkáikat esténként közösen nézik, hallgatják meg. Gondoskodunk róla, hogy a saját produkcióját mindenki hazavihesse. A képzésről a DUE oklevelet ad a résztvevőknek.

Ön is beletekinthet gyermeke munkájába: honlapunkra a táborlakók folyamatosan feltöltik munkáikat és az elkészült fotókat, így ezeket Ön is bármikor megnézheti, elolvashatja, meghallgathatja.

 

Szakmai háttér

A pedagógusok mellett szakembergárdánk, akik a tábor ideje alatt a gyerekekkel foglalkoznak, mind a médiában dolgozó szakemberek. A médiatáborainkból „kinőtt” diákok közül nagyon sokan dolgoznak ma a média és a kommunikáció különböző területein, és járnak vissza táborainkba oktatni. A médiatábor állandó szakmai bázisát minden évben 2-3 vendégelőadóval is színesítjük.

 

Szabadidős tevékenység

Mivel a médiatábort a nyári szünet idején rendezzük, a kommunikációs képzés mellett biztosítjuk a résztvevő gyermekek kikapcsolódását is: a tábor helyszínén a résztvevők naponta több órát tölthetnek szabad levegőn sportolással, játékkal. Ezen felül minden nap szervezünk közös esti programként vetélkedőket, és a tábor része egy egész napos kirándulás is. Mindez kellemes környezetben, a Balaton partján.

 

Felügyelet

A médiatáborban külön helyezzük el a fiúkat és külön a lányokat, 4-5 ágyas szobákban. A gyermekek felügyeletét a csoportvezetők és szervező munkatársaink látják el. A gyerekekre így összesen több mint 20 felnőtt, köztük számos pedagógus vigyáz, akik nagy gonddal és tapasztalattal végzik a munkájukat.

Minthogy a médiatábor célja az oktatás, minden résztvevőnek tudnia kell, ha magatartása ellen súlyos kifogás merülne fel, a felügyelők kénytelenek lesznek hazaküldeni. Ez esetben a fel nem használt összeget nem áll módunkban visszafizetni.

 

A táboroztatásra vonatkozó jogszabályok szerint kötelező, és a résztvevők egészsége érdekében is kérjük, hogy a szülők, gondviselők a tábor kezdete előtt az itt található formanyomtatvány kitöltésével nyilatkozzanak gyermekük egészségi állapotáról.

 

Szállás, ellátás

A fenti célok megvalósítását minden szempontból biztosítani tudja, a szükséges képzési feltételekkel együtt, együtt a Pécsi Ifjúsági Központ balatonfenyvesi ifjúsági üdülője. A tábor kétszáz méterre fekszik a Balatontól. Nagy parkja van játszótérrel, az udvaron sütők és tűzrakóhely, kosárlabda-, röplabda-, kispályás focipálya, tollaslabda, pingpongasztal teszi lehetővé a szabadidő változatos eltöltését.

A konyha napi háromszori étkezést nyújt. Emellett a tábor közvetlen közelében büfé is üzemel, valamint 5 perces sétára egy ABC is található.

 

Helyszín: Balatonfenyves Ifjúsági Tábor

Időpont: 2012. július 13-22.

Ahhoz, hogy valaki részt vehessen a médiatáborban, a következő feltételeknek valamelyikének kell megfelelnie:

1. pályázataink közül részt vesz vagy részt vett valamelyiken a 2011-12-es tanévben;

2. egy korábbi táborozó, vagy a tanár, vagy egy médium ajánlásával,

3. volt már a DUE médiatáborában a korábbi években

4. részt vett valamelyik képzésünkön (pl.: médiahétvége)

 

Tehát a 2012-es médiatáborba kizárólag referenciával jöhetsz!

 

A teljes médiatábor alapára:  10 napra teljes ellátással és programokkal 69 000 Ft

Előleg és regisztrációs díj: 15 000 Ft

 

Tehát a 2012-es Médiatáborba kizárólag referenciával lehet jönni!

Helyfoglalás az előleg befizetésének sorrendjében.

A jelentkezés (foglalás) időpontjának az előleg befizetésének napja számít.

A DUE bankszámlaszáma: OTP Bank Zrt. 11714006-20235338

Kérésre csekket küldünk.

 

Jelentkezés: DUE-iroda, +3612228213, due@due.hu

 

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság