Eseménynaptár

Sajtóigazolvány
és tagjelentkezés

Shop

Shop

Így írtok ti

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

A DUE Médiatáborról diákoknak

Akarsz egy felejthetetlen nyarat? Érdekel az újságírás, rádiózás, televíziózás, vagyis a média? Tanulnál is minderről valamit? Kipróbálnád magad, hogy tehetséges vagy-e? Találkoznál régi barátaiddal vagy szeretnél újakat? Akkor nálunk a helyed!

A DUE Médiahálózat 2012-ben ismét megszervezi Kommunikációs és Média Szaktáborát. Már több mint harminc éve rendezünk táborokat, így óriási tapasztalatunk van abban, hogy mitől lesz igazán emlékezetes és egyben hasznos is a velünk töltött tíz nap. Garantáljuk, hogy nem fogsz csalódni!

Miért jó neked a médiatáborunk?

Biztos lehetsz benne, hogy nem tudsz olyan pályát választani, nincs olyan felsőoktatási intézmény, alig van olyan munkahely, ahol ne lenne szükséged kitűnő kommunikációs készségekre. Már az iskolában is alapkövetelmény, hogy összeszedetten, átgondoltan felelj, vizsgázz, írj házi dolgozatot vagy esszét. Kitűnő kommunikációs képességekkel kellene rendelkezned, hogy a megszerzett elméleti tudásodat meggyőzően tudd előadni. Az ehhez szükséges képességek megszerzésére azonban sajnos az iskolai keret nem elegendő.

Mindenki szeretne sikeres és népszerű lenni. Ehhez ma elengedhetetlen, hogy jól tudj megnyilatkozni, „el tudd adni magad”. A DUE Kommunikációs és Média Szaktáborában az ehhez szükséges készségeket magas szintre fejlesztjük.

Vagyis ha velünk táborozol, szeptemberben már jobban tudsz felelni, jobban fogsz fogalmazni a dolgozatokban, és sokkal bátrabban fogsz megnyilatkozni – nem fog remegni a térded, ha meg kell szólalnod mások előtt és meg kell mutatnod, mit tudsz.

Ha viszont már most sem ijedsz meg attól, hogy megoszd másokkal a véleményed, sőt, eltökélt szándékod, hogy kommunikáció szakon tanulj tovább, akkor is érdemes eljönnöd közénk. A tábor ideje alatt a média minden szegmensébe betekinthetsz, és egyrészt a gyakorlatban tesztelheted, hogy valóban ezzel szeretnél-e foglalkozni, másrészt a továbbtanuláshoz szükséges pótolhatatlan tudásra tehetsz szert.

 

Mit tanulhatsz a médiatáborban?

– számítógépes programok, felhasználói ismeretek (szövegszerkesztő, kiadványszerkesztő, grafikai, hang-, mozgóképvágó és adáslebonyolító, webszerkesztő, prezentációkészítő programok)

 – betekintés a média világának működésébe

 – a hírek készítése és értelmezése

– online újságírás, szerkesztés

– televíziós műsorkészítés, vágás

 – digitális fotózás, képszerkesztés

– riportkészítés, cikkírás

– újságszerkesztés, grafikai tervezés

– rádióműsor-készítés

– prezentációk készítése, gyakorlata

– a minőségi sajtó középpontba helyezése

 

Mi történik a médiatáborban?

A táborban 8-10 fős, kis csoportokban folyik a munka. Minden csoportnak két csoportvezetője van, egy „szakmai” és egy „közösségi”. Előbbi a képzésért felel, utóbbi a szabadidős tevékenységekért, gyakorlásért.

A médiatáborban újságokat, rádió- és tévéműsorokat, online újságot, weblapot készíthetsz csoportoddal. Munkáitokat prezentáció keretében mutatjátok be egymásnak, amit szakemberek által vezetett közös megbeszélés követ. Gondoskodunk róla, hogy a saját produkciódat hazavihesd emlékbe! A képzésről a DUE oklevelet ad.

A táborban szélessávú internetkapcsolattal ellátott lapszerkesztőség, rádió- és televízióstúdió is áll az újságírást, rádiózást vagy tévézést kipróbálni szeretők részére.

 

Kik a csoportvezetők?

A médiatábori csoportvezetők mind a médiában dolgozó szakemberek. Rajtuk kívül még számos segítőnk lesz, akik nélkül nem jöhetne létre a tábor, és akikhez bármikor bármilyen problémával, kéréssel, kérdéssel fordulhatsz. A táborainkból „kinőtt” diákok közül nagyon sokan dolgoznak ma a média és a kommunikáció különböző területein, és járnak vissza táborainkba csoportot vezetni vagy más módon segíteni.

A médiatábor állandó szakmai bázisát minden évben 2-3 vendégelőadóval is színesítjük, és rendszeresen érkeznek sztárvendégek is.

 

Nem csak munka...

Mivel a médiatábort a nyári szünet idején rendezzük, természetesen a munka után jöhet a pihenés: a tábor területén lehetőség van sportolásra, tábortűz gyújtására, a szabadidő változatos eltöltésére. Ezen felül minden nap szervezünk közös esti programként vetélkedőket, és a tábor része egy egész napos kirándulás is. Mindez a Balaton partján.

 

Mit eszünk, hol alszunk?

Kitűnő helyszín a nyári táborozásra, a Balaton parti üdülésre és programjaink megvalósítására a Pécsi Ifjúsági Központ balatonfenyvesi ifjúsági üdülője. A hangulatos tábor kétszáz méterre fekszik a Balatontól. Nagy parkja van, az udvaron sütők és tűzrakóhely, kosárlabda-, röplabda-, kispályás focipálya, tollaslabda, pingpongasztal teszi lehetővé a szabadidő változatos eltöltését.

A konyha napi háromszori étkezést nyújt. Emellett a tábor közvetlen közelében büfé is üzemel, valamint 5 perces sétára egy ABC is található.

 

Időpont: 2011. július 13-22.

Ahhoz, hogy eljöhess, a következő feltételek egyikének kell megfelelned:

1. pályázataink közül részt veszel vagy részt vettél valamelyiken a 2011-12-es tanévben;

2. egy korábbi táborozó, vagy a tanárod, vagy egy médium ajánl téged;

3. voltál már a DUE Médiatáborában a korábbi években

4. részt vettél valamelyik képzésünkön (pl.: médiahétvége)

 

Tehát a 2012-es Médiatáborba kizárólag referenciával jöhetsz!

 

A teljes tábor alapára:  10 napra teljes ellátással és programokkal 52 500 Ft

Előleg és regisztrációs díj: 15 000 Ft

 

Helyfoglalás az előleg befizetésének sorrendjében.

A jelentkezés (foglalás) időpontjának az előleg befizetésének napja számít.

A DUE bankszámlaszáma: OTP Bank 11714006-20235338

Kérésedre csekket küldünk.

Ha bármi kérdésed van, fordulj hozzánk bátran!

 

Jelentkezz! Pályázz! Légy a legjobb!

 

DUE-iroda, +3612228213, due@due.hu

 

Közösség, tehetség, barátság. Ez a DUE.

 

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság