Eseménynaptár

Sajtóigazolvány
és tagjelentkezés

Shop

Shop

Így írtok ti

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

Partilap, Rém, Krónika – tábor harmadik nap

A tábor harmadik napjára beindult a munka. Megjelent az első Partilap, a videós csoport megállás nélkül forgatott, a rádióstúdióban is egész nap pörgés volt.

Hétfőn reggelre a Hírfelmetszők csapata elkészítette az idei tábor első Partilapját. Délben a Beke Dani és Nagy Zsolti vezette PressPresszó nevű csoport Krónikáját hallgathattuk meg. Az esti mustrán Szayly József a Krónikát, Varga G. Gábor pedig az újságot értékelte. Csupán kisebb hibákra hívták fel a készítők figyelmét, nagyrészt pozitívan értékelték a produktumokat.

Délután a Compact Disco egyik tagja, Lotfi Behnam látogatatott el hozzánk, aki mint kiderült középiskolás korában maga is DUE tag volt. A tábor lakói nem csak az Euróvíziós Dalfesztiálról faggatták, Lofti hosszasan beszélt újságírókkal való viszonyáról, véleményéről is.

Este Cseke Eszter és az egykori DUE Ifjúsági Sajtódíjas S. Takács András On The Spot című dokumentumfilm sorozatának Charlie Gun című epizódját néztük meg az alakulótéren. A film után kötetlen beszélgetés következett a szakmai vezetőkkel. Herczeg Zsolt és dr. Balázs Géza tartalmilag elemezte a filmet táborozókkal együtt, míg Kruzslicz Dávid magáról a dokumentumfilm készítésről mesélt.

Éjjel újra megtelt a Lapszerk, a PressPresszó csoport készített Partilapot. A folyosó a videós csoporttól zengett, akik egész éjjel forgatottak másnapi híradójukhoz.

 

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság