Eseménynaptár

Sajtóigazolvány
és tagjelentkezés

Shop

Shop

Így írtok ti

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

Mi történik a DUE-táborban? 4. rész

Nálunk a munka buli, a buli pedig munka.

Szignáltól szignálig

Az első csoportfoglalkozáson a csoport nevet talál magának. Bármit kitalálhattok, a keresztelőnek csak a fantázia szab határt. A rádiós csoportok még szignált is készítenek maguknak - ebben természetesen profi hangmérnök segít majd.

A szignálra azért van szükség, mert a DUE-táborban több csoport egyszerre tízfelé rohangálva nyüzsög, interjút készít, felvételt forgat, cikket ír, fotózik, előadást hallgat, megbeszélést tart, barátságot köt, strandol, ezért az üzenetek, felhívások leggyorsabban a rádióstúdióból kürtölhetők világgá a szobákba és a fákra szerelt hangszórókon keresztül.

Reggel az ébresztőszignál kelt fel (ha nem dolgoztál egész éjszaka és épp nem az újságotok utolsó példányait hajtogatod), az egész tábornak szóló, kötelező programokat a foglalkozásszignál, az ebédet a kajaszignál, a 23 órakor esedékes pihit pedig a takarodószignál jelzi.

A lap- és műsorkészítésnek jól bevált szabályai vannak a táborban: ezekről mindent megtudsz a csoportvezetődtől és a régi táborlakóktól. Ha valami nem világos: kérdezz! Egy újságírótáborban senki sem lepődik meg, ha kérdezel.
 
A munkával kapcsolatban a lényeg az, hogy a csoport minden tagja azt csinálja, amihez kedve van, amit meg tud csinálni, és amit elvállalt - de azt csinálja is meg, mégpedig a legjobb tudásának megfelelően és időre! Így garantálható, hogy minden nap megjelenik az újság, és közösen megnézhetjük a tévéműsort, meghallgathatjuk a rádiósok produkcióit.

Műsortértékelés, vagy mustra

Esténként, vacsora előtt az egész tábor összeül, és a szakmai vezetők után bárki elmondhatja a véleményét a saját munkájáról, illetve mások produkciójáról - ebből tanulhatsz a legtöbbet, bár kétségkívül nagyon furcsa érzés, amikor hetven másik ember értékeli a teljesítményedet. Ennél már csak az a szokatlanabb, hogy utána az értékeltből értékelő leszel te is! A szakmai vezetők külön is leülnek a csoportokkal, hogy részletesen átdumáljátok a lapot vagy a műsort. Lehetőség van egyéni konzultációkra is. A műsorértékeléshez szempontokat is adunk.

És ha ez nem lenne elég, akkor természetesen lehetőséged van arra, hogy néhány - akár más csoportból érkező - barátoddal összeállva afféle szorgalmi feladatként saját, programon kívüli lapot, vagy műsort készíts, elvégre a médiatábor mégiscsak a diákújságírók kedvenc homokozója! Ami pedig elkészült - legyen az újság, műsor vagy fotó - felkerül a due.hu-ra, megmutathatod a szüleidnek, a tanáraidnak és a barátaidnak.

DUE-médiatábor július 12-21. között Zánkán. Részletekért kattints ide!

A táborvezetőség
 

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság