Eseménynaptár

Sajtóigazolvány
és tagjelentkezés

Shop

Shop

Így írtok ti

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

Mi történik a DUE-táborban? 3. rész

A médiatáborban olyan dolgokra leszel képes, amelyek elvégzésére most teljesen alkalmatlannak tartod magad.

Stúdiók csak neked

A DUE-táborban felépítünk nektek egy szabadon használható internetes lapszerkesztőséget, valamint egy rádió- és egy tévéstúdiót. A csoportok egy előre meghatározott beosztás szerint ezekben készítik el a produkciókat: ki-ki a választott profilja alapján a reggel fél nyolctól kilencig tartó élő rádióműsort, a fél egykor adásba kerülő, szintén élő Déli Krónikát, az este felvételről szóló rádióműsort, a reggel nyolcra megjelenő, Partilap című, fénymásolt tábori újságot, a két-három naponta este megnézhető tévéhíradót, az általában a tábor végére elkészülő filmet vagy éppen a folyamatosan gyártott fotókat.

Mindent ti, a táborlakók csináltok: ti találjátok és osztjátok ki egymás között a témákat, ti írjátok és szerkesztitek meg a produktumot, ti vezetitek le a műsort, de még az újság hajnali fénymásolása és hajtogatása is rátok vár. A csoportvezetők és a szakmai vezetők "csak" segítenek abban, hogy a "mini szerkesztőségek" olajozottan működjenek. A speciális tudást igénylő feladatokhoz: a hang- és képvágáshoz, a tördeléshez és az adáskeveréshez természetesen szakképzett segítőt kaptok, akitől szintén sok mindent elleshettek.

Próbáld ki magad

Július 13-án, az első csoportfoglalkozáson megismerkedsz azzal a mintegy 15 fiatallal, akikkel tíz napig együtt élsz, dolgozol és bulizol. A csoportok teljesen önállóan, a vezetőjük terelgetésével alkotnak. Ti döntitek el azt is, hogy egy adott munkafolyamatban melyikőtök mit vállal: ki lesz például a lap főszerkesztője, a rádióműsor vezetője, vagy ki áll a kamera mögé. Arra biztatunk, hogy bátran vágj bele a melóba, és a tíz nap alatt próbáld ki magad minél több munkakörben: meg fogsz lepődni, hogy egy profi segítségével és a csoporttársaid biztatásával milyen fantasztikus teljesítményekre vagy képes.

Néhányan meg szokták kérdezni, hogy a DUE-táborban vannak-e tanárok. Nincsenek. A táborvezetőség és a táborlakók közötti viszony nagyon közvetlen; a tegeződés általános, mint ahogy a "kinti életben", az újságírók között is.
 
Egyáltalán: a médiatáborban minden úgy működik, mint a "nagy" média világában, leszámítva ez utóbbi minden rossz velejáróját. De hát az élet, sajnos, nem DUE-tábor.

DUE-médiatábor július 12-21. között Zánkán. Részletekért kattints ide!

A táborvezetőség
 

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság