Eseménynaptár

Sajtóigazolvány
és tagjelentkezés

Shop

Shop

Így írtok ti

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

Fergeteges első nap a 33. médiatáborban

Minden eddiginél izgalmasabban telt a DUE 33. Médiatáborának első napja. Megalakultak a csoportok, a nap végén megtartották az elmaradhatatlan Érsok‒Kruzslicz vetélkedőt.

Szombat reggel a szokásos ébresztővel indult a 33. DUE Médiatábor első napja, amikor Pál Zsombor táborvezető és Beke Dani csoportvezető jelentkezett a Reggeli Ébresztő Műsorral (RÉM). Ennek keretében a táborlakók megismerték a csoportbeosztásokat. A csoportvezetők első közös foglalkozására a délelőtt folyamán került sor.

 

A csoportok az alábbi neveket választották maguknak:

1. Újságíró-rádiós csoport: komPRESSor. Vezetők: Beke Dániel és Nagy Zsolt.

2. Újságíró-rádiós csoport. RetRovat. Vezetők: Kis Anett és Mavrák Kata.

3. Televíziós csoport – operatőrök: Partizánka. Vezetők: Hajdú Péter, Kupás Gábor és Torbik Tibor.

4. Televíziós csoport – képernyősök: Partizánka. Vezetők: Korpa Melinda,és Kruzslicz Dávid.

5. Vizuális kultúra csoport: Pixelógia. Vezetők: Kecskeméti Dávid és Klebercz Kriszta.

 

Délben meghallgattuk a Krónikát, melyet Herczeg Zsolt és Litauszky Balázs szerkesztett, akik az ebéd után megtartották a tábor első mustráját. Ennek keretében saját műsorukról árultak el hasznos információkat, melyeket a táborlakók a következő napokban használhatnak, hogy rádióműsoraik a legjobbak legyenek.

A délutáni foglalkozásokat 20 órakor az elmaradhatatlan Érsok‒Kruzslicz vetélkedő követte. Beke Dani és Pál Zsombor egyedülálló módon, rengeteg humorral fűszerezve vezette a műsort. A zsűrit Mavrák Kata, Kruzslicz Dávid és Kuti Sanyi alkotta. A három csapat pontjait Kis Anett vezette. Az állás folyamatosan, percről percre változott. A megvesztegetések plusz és mínusz pontokkal egyaránt jártak. A táborlakók lelkesedése és teljesítménye végül egy hármas döntetlenhez vezetett. A jutalom dinnye volt, amit a csoportok képviselői vettek át. A takarodót negyed órával hosszabbították meg.

 

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság