Eseménynaptár

Sajtóigazolvány
és tagjelentkezés

Shop

Shop

Így írtok ti

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

Médiatábor extrákkal

Mozgalmas napon vannak túl a DUE Médiatáborának lakói. Volt itt minden, mi szem, száj és toll ingere: RÉM, csoportfoglalkozások, rádióadás, mustra, újságkészítés, Emberarcú Táborvezetők és hangmozi Kuti Sanyi szervezésében. A nap meghívott vendége Rábai Balázs, az RTL II műsorvezetője.

 
Feszített tempó, jókedv és szakmázás. Ez jellemezte a tábor 2. napját. Vacsora előtt Rábai Balázs, az RTL II híradójának műsorvezetője beszélt pályájáról, a szakma buktatóiról, személyes tapasztalatairól, és minden kérdésre készséggel válaszolt. Az interaktív találkozót Kruzslicz Dávid moderálta, aki szintén kifejtette véleményét egy-egy kérdésnél. Balázs olyan bakikról is mesélt, melyeknek pályája során részese volt. Az egyik egy félreérthető rádiós felkonferálás, melynek végén a hallgatók elcsattanó csókot hallhattak. A hangeffektus valójában a meghívott vendégtől származott, aki kivette a rágóját. Rábai Balázs szerint a műsorvezetők is emberek, akik nyugodtan elnevethetik magukat, mint ahogy Szellő István és Erős Antónia is szokták.
 
Reggel Bálint és a Bestiák jelentkezett a RÉM-mel. Kata és Anka csoportja rádióműsort készített. A két produkciót Szayly József mustrálta. A DUE alelnöke felmérte a táborlakók rádiózási és televíziózási szokásait is. Napközben folyamatosan zajlottak a csoportfoglalkozások, nem volt megállás. A diákmédiások minden szabad percüket feladatuk végrehajtásával töltötték. Dani és Zsolti újságírói megállás nélkül dolgoztak cikkeiken, hogy az hétfő reggel megjelenjen. A tollforgatók munkáját Kriszta és Dávid fotósai támogatták munkáikkal.
 
Sötétedés után az alakulótéren a táborvezetők érdekes, mások által kevésbé ismert történeteket meséltek el magukról az Emberarcú Táborvezetők elnevezésű program keretében. Balázs Géza például kutatott tetoválásokat, graffitiket és több könyvet írt a pálinkáról. Anka önkéntesként dolgozik a Bátor Táborban. Ez ad neki plusz energiát. Kata slam poetry esteket szervez, és ő a még nem bejegyzett magyarországi egyesület elnöke is. Kecskeméti Dávid szolgált a mentőknél, Nagy Zsoltit Kenyában majdnem megverték egy fotó miatt, Beke Dani többedmagával álhíroldalt indított, Herczeg Zsolti pedig két SMS-sel elintézte, hogy az Országgyűlés felálljon Puskás Öcsi bácsi halálhíre miatt. A hihetetlenül élménydús napot hangmozi zárta Kuti Sanyi szervezésében.
 

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság