Eseménynaptár

Sajtóigazolvány
és tagjelentkezés

Shop

Shop

Így írtok ti

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

Új nap, új feladatok

A DUE Médiatáborának 3. napja is bőven tartogatott kihívásokat a táborlakók számára. A sok munka mellett a pihenés is kijárt nekik.

 
Rohamosan telik az idő a zánkai Nosztalgia Üdülő és Táborban. Alig érkeztek meg táborozóink a Balaton északi partján fekvő településre, máris számos értékes alkotást hoztak létre. Egyik feladat elvégzése után kapták a következőt, hogy mindig legyen min dolgozniuk, és sose unatkozzanak. A feszített tempó mellett azért jutott idő a pihenésre is.
 
Reggel megjelent a tábor első Partilapja, melynek főszerkesztője Pap Andi, a komPRESSor csapat tagja. Az újságot diákfotósaink látták el illusztrációkkal. Dani és Zsolti újságírói éjszaka fáradtságot nem ismerve írták meg a 20 oldalas sajtóorgánumot. A kiadás nem ment zökkenőmentesen, ugyanis a lapszerkesztőség egyik fénymásolója feladta a küzdelmet, a másik pedig nem engedelmeskedett az ifjú tollforgatóknak. A helyzetet végül Bocz Marci oldotta meg, így ha késve is, de délelőtt már mindenki olvashatta a friss lapot, amely interneten is megjelent.
 
A Déli Krónikát Anka és Kata csoportja szerkesztette. A RetRrovat már korán reggel értesült a lapszerkesztőségben felmerült problémáról, ami a krónika vezető anyaga lett. A Pixelógia és a Partizánka csoport tagjai is megállás nélkül jöttek-mentek a tábor területén és azon kívül is, hogy a lehető legtöbb anyagot gyűjtsék össze munkáikhoz. A tévések kedden jelentkeznek esti műsorral.
 
Vacsora előtt a szakmavezetők értékelték a megjelent alkotásokat. Bocz Marci a RÉM-ről, Herczeg Zsolti a Déli Krónikáról, Balázs Géza pedig a Partilapról formált véleményt. A táborlakók is elmondhatták észrevételeiket a napi termésről. Zsolti még a mustra előtt személyesen adott szakmai tanácsokat az egyes csoportoknak munkáikkal kapcsolatban.
 
A napot Camp Cinema zárta az alakulótéren. A filmvetítést egy kötetlen beszélgetés követte az újságírói körültekintés és tájokozottság fontosságáról.
 

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság